19η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

«Δίνω Ζωή… Είναι στο Αίμα μου»

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου(ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 19η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) κατά τις ημέρες και ώρες:

-Τρίτη 9 Ιουνίου,  9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.   

-Τετάρτη 10 Ιουνίου, 14:00 μ.μ. – 19:30μ.μ.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμιγκ, στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό, που διασφαλίζει την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  κος Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης κι ενεργοποίησης των πολιτών για συμμετοχή στην 19η εθελοντική αιμοδοσία. «Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς κι αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.  Προσφέροντας δέκα λεπτά από το χρόνο μας, σε μία ανώδυνη διαδικασία προσφέρουμε την ελπίδα να σωθεί μια ζωή, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Η συμμετοχή σας είναι σημαντική και σ’ αυτή την προσπάθειά  για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.»

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο