Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ζωοδόχος Πηγή»

Print Friendly, PDF & Email

Τα θέματα που απασχολούν τη γειτονιά του Ψαλιδίου συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ζωοδόχος Πηγή», κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη Καρλαύτη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Γεώργιου Ζήκου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Θεοχάρης και τα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία επίλυσης των ζητημάτων που αφορούν την περιοχή του Ψαλιδίου, μεταξύ των οποίων είναι το θέμα  της διάνοιξης της οδού Κυρίλλου στο σημείο που τέμνεται με το ρέμα, η διάνοιξη της οδού Λακωνίας, η μονοδρόμηση της Βύρωνος, η βελτίωση της μελέτης για το κυκλοφοριακό στην περιοχή.

Όσο αφορά στη διάνοιξη της Κυρίλλου, η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε το Σύλλογο  για τις ενέργειες και τις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στην αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτουν τα ρέματα, ώστε να δοθεί  λύση σ’ αυτό το πρόβλημα. Διαβεβαίωσε επίσης τους παριστάμενους ότι η μελέτη για το κυκλοφοριακό θα επανασχεδιασθεί και θα συμπληρωθεί από τον κ Μπατσούκη, αφού πρώτα υπάρξει διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής. Για το σκοπό αυτό, προγραμματίζεται την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με τους κατοίκους, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.  Όσον αφορά το θέμα της Βύρωνος, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχισθεί ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης. Παράλληλα, θα ξεκινήσει η τοπογραφική μελέτη και η μελέτη διάνοιξης της οδού Λακωνίας για να προχωρήσει η τακτοποίηση της εκκρεμότητας αυτής.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του Συλλόγου: ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μαρκόπουλος, ο Γραμματέας Εμμανουήλ Μουλιανιτάκης, ο Ταμίας Κων/νος Σολδάτος, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Ελευθερία Ανδριοπούλου, και τα μέλη Νικόλαος Πασαδέλλης, Ευάγγελος Λουκίσσας και Βασίλειος Ξανθάκος.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ζωοδόχος Πηγή»

Μετάβαση στο περιεχόμενο