Συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αμαρουσίου σε πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού

Print Friendly, PDF & Email

Τα Κέντρα Πρόληψης ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου και Αγίας Παρασκευής συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 με τίτλο «Εκφοβισμός των Εφήβων : Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου». Η εκπαίδευση 12 ωρών σε μαθητές –μέντορες έχει στόχο την καλλιέργεια και την ενίσχυση της δημοκρατικής κουλτούρας στη σχολική τάξη, μιας κουλτούρας πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού μέσα από τη δημιουργία ενός ισχυρού πυρήνα μαθητών-πολλαπλασιαστών του θετικού μηνύματος «ΠΑΙΔ(Ε)ΙΑ,ΟΧΙ ΒΙΑ»

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 ,από τις 11.30πμ έως τις 14.10μμ στο 3o Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής , Δερβενακίων και Καράγιωργα, και θα συμμετέχουν 75 μαθητές και 25 εκπαιδευτικοί από 24 σχολεία της Αγία Παρασκευής και των γύρω Δήμων.

Το πρόγραμμα εκπαίδευση θα επαναληφτεί την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015,από τις 11.30πμ έως και 14.10μμ στο 5o ΓΕ.Λ Αμαρουσίου, Ολυμπίας 40 Μαρούσι και θα συμμετέχουν 85 μαθητές, 37 εκπαιδευτικοί από 35 σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου και των γύρω Δήμων.

Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας εντάσσεται στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας Πρόεδρος του οποίου είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Τα ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης αλλά και φορείς υγείας θα συνεχίσουν την προσπάθεια που πραγματοποιούν εδώ και καιρό για την βελτίωση των δεικτών της δημόσιας υγείας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο