Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της «Ένωσης Φιλίας της Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:  Μέσα από τις επαφές μας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την έμπρακτη υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και συνεργασιών οι οποίες θα συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση 

Θέματα συνεργασίας των δήμων Ελλάδας και Κίνας, καθώς και η σύναψη σχετικού Πρωτοκόλλου συνεργασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Φιλίας της Κίνας με Λαούς  Ξένων Χωρών.

Ειδικότερα, ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο Λ. Ροκανά και τον υπεύθυνο σύμβουλο επικοινωνίας της πρεσβείας Ευθ. Αθανασιάδη, είχε συνομιλίες με τον Song Jingwu Αντιπρόεδρο της Ένωσης Φιλίας καθώς και με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος Hongweilu.

Οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις δυνατότητες στενότερης συνεργασίας ελληνικών πόλεων με αντίστοιχες πόλεις της Κίνας. Μάλιστα όπως υπογραμμίστηκε, στην παρούσα φάση έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την περεταίρω συνεργασία και την αδελφοποίηση πόλεων. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν αδελφοποιηθεί πάνω από 20 πόλεις των δύο χωρών.

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμφωνήθηκε να προωθηθούν δράσεις ενίσχυσης και σύσφιξης των αδελφοποιημένων δήμων, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν ενέργειες για την ενθάρρυνση αδελφοποίησης πόλεων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Για την εμβάθυνση αυτής της διαδικασίας συμφωνήθηκε να καταρτιστεί  πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Φιλίας της Κίνας. Το σχετικό πρωτόκολλο θα βασίζεται στη φιλοσοφία της ανάπτυξης συνεργασιών στους κεντρικούς άξονες  του «Δρόμου του Μεταξιού».

Στο πλαίσιο αυτό εξειδικεύτηκε η συζήτηση για την ανάπτυξη ελληνοκινεζικού δικτύου πόλεων υγείας και ευεξίας. Επίσης αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για την περεταίρω αύξηση των τουριστικών ροών και την πολιτιστική όσμωση. Προς την ίδια κατεύθυνση υπήρξε συζήτηση και για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και φοιτητές με θεματικούς άξονες όπως για παράδειγμα είναι το Ολυμπιακό πνεύμα και η Ολυμπιακή παιδεία. Να σημειωθεί ότι ειδικά στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων, η ανταλλαγή εμπειριών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, λόγω και των επικείμενων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι το 2022 θα πραγματοποιηθούν στη Κίνα.     

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια των επαφών εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τους αντιπροσώπους της κινεζικής αυτοδιοίκησης στη διαδικασία υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων με την Ελληνική Αυτοδιοίκηση. 

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρίσκεις άξιους συνομιλητές και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια που καταβάλουμε προκειμένου οι ελληνικοί δήμοι να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική και την έξοδο από την κρίση της χώρας. Στις συζητήσεις που κάναμε προσδιορίστηκαν συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και κινεζικών πόλεων. Η προσπάθεια της ΚΕΔΕ για εξωστρέφεια είναι συνεχής και αποδίδει καρπούς».

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της «Ένωσης Φιλίας της Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών»_1


Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της «Ένωσης Φιλίας της Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών»_2


Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της «Ένωσης Φιλίας της Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών»_3


Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της «Ένωσης Φιλίας της Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών»_4


Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της «Ένωσης Φιλίας της Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών»_5

Μετάβαση στο περιεχόμενο