Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

– Αίτημα της ΚΕΔΕ για παράταση των συμβάσεων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας- Νομικά ανέφικτο η απάντηση του Υπουργείου  
 
– Ξεκινάει η συζήτηση για το νέο Πρόγραμμα για 50.000 ωφελουμένους με αίτημα της ΚΕΔΕ να είναι μεγαλύτερης διάρκειας
 
Ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτηρίστηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου η δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γ. Πατούλη, η Ρ. Αντωνοπούλου, διερεύνησε το αίτημα που έχει κατατεθεί, μεταξύ άλλων και από αρκετούς δήμους, για επέκταση της διάρκειας του Προγράμματος.
 
Σύμφωνα με εισηγήσεις των συνεργατών της υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου προκύπτει ότι δεν είναι δυνατόν να επεκταθούν οι τρέχουσες συμβάσεις.
 
Την ίδια ώρα οι δύο πλευρές άνοιξαν τη συζήτηση για την υλοποίηση του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διατύπωσε το αίτημα το νέο αυτό πρόγραμμα να προβλέπει επέκταση των συμβάσεων από 5 μήνες σε 10 με 12 μήνες. Επίσης ζήτησε δικαιούχοι του προγράμματος να είναι και οι σύνδεσμοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διατυπώνει τη βούληση τα νέα προγράμματα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Για να καταστεί όμως εφικτό κάτι τέτοιο θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.
 
Σύμφωνα με τα χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στόχος των εμπλεκόμενων φορέων είναι το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας να ξεκινήσει το αργότερο τον Απρίλιο του 2016.
 
Στη συνάντηση με την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Γ. Μουράτογλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Β. Πάνου, ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης και η  Διευθύντρια Επεξεργασίας Πολιτικών της Τ.Α.  Χρύσα Μανάρα. 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο