Ο λαϊκισμός βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της πόλης και του Δήμου μας

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου όπου επαναφέρει την πρότασή της για επιβολή αύξησης ως το 20πλάσιο στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν στον Δήμο Αμαρουσίου οι μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου συνεισφέρουν ήδη το 75% των εσόδων που προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη. Δηλαδή, τα ¾ των συνολικών μας εσόδων από τη συγκεκριμένη πηγή. Ταυτόχρονα, πέραν των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, συνεισφέρουν με πολλούς ακόμη τρόπους στην τοπική κοινωνία και οικονομία (δημιουργία εισοδημάτων, θέσεις απασχόλησης, πληρωμή δημοτικών φόρων, κλπ.). Πιστεύουν, λοιπόν, πραγματικά στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ότι πρέπει ο Δήμος Αμαρουσίου να επιβαρύνει περαιτέρω οικονομικά τις επιχειρήσεις; ή επιμένουν σε μια πρόταση που στερείται μεν λογικής αλλά υπαγορεύεται από τις ξεπερασμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις τους;
  2. Θα έπρεπε, επίσης, να γνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης, δεκάδες επαγγελματικά κτίρια στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου έχουν μείνει κενά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σε ετήσια βάση απώλεια εσόδων άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Τι μας προτείνουν, λοιπόν, να αυξήσουμε περισσότερο την επιβάρυνση των επιχειρήσεων για να τις οδηγήσουμε κι αυτές σε λουκέτο ή αλλαγή έδρας; ή να εγγράφουμε στους προϋπολογισμούς μας πλασματικά έσοδα που δεν θα εισπράξουμε ποτέ; Αυτό είναι σοβαρή πολιτική ή λαϊκισμός;

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζουμε ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου:

  • Δεν θα πέσει στην παγίδα του λαϊκισμού, όπως συνειδητά κάνουν τα στελέχη της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν επιχειρήσεις στην πόλη μας, να χαθούν θέσεις απασχόλησης και έσοδα για το Δήμο, για να ικανοποιηθούν οι ιδεολογικές προκαταλήψεις  κι αγκυλώσεις κάποιων ελάχιστων συμπολιτών μας, που προφανώς αγνοούν πως λειτουργεί η πραγματική οικονομία.

Ήδη πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε ακριβά ως χώρα και ως κοινωνία τους τελευταίους μήνες την ανεπάρκεια κάποιων μαθητευόμενων μάγων, οι οποίοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα της οικονομίας μας. Ας παραδειγματιστούμε από την αποτυχία τους κι ας μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα ίδια λάθη και στην πόλη μας.
Το Μαρούσι δεν προσφέρεται για πειραματισμούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο