Συνάντηση με τους Δημάρχους νησιών της Ακριτικής Ελλάδας είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας, κος Γ. Πατούλης στο Δημαρχείο

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την υποδοχή των Δημάρχων της Ακριτικής Ελλάδας. Μαζί τους ο τέως Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Σωτήρης Ρηγάκης, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Χρηστάκης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα, και από αριστερά με το Δήμαρχο Νισύρου Νίκο Καρακωνσταντίνο, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, το Δήμαρχο Ορεστιάδας Δημήτρη Μουζά, το Δήμαρχο Μεγίστης Παύλο Πανηγύρη, το Δήμαρχο Λειψών Σπύρο Μπενέτο, το Δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, το Δήμαρχο Χάλκης Μιχάλη Πατρό, και το Δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελο Κόττορο.


Θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις δυσχέρειες στις οποίες προσκρούουν οι τοπικοί άρχοντες των ακριτικών νησιών και ζητήματα που σχετίζονται με την Προαγωγή Υγείας και την Πρόληψη στα μακρινά νησιά της Ακριτικής Ελλάδας, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, κος Γιώργος Πατούλης, με τους Δημάρχους της Ακριτικής Ζώνης στα πλαίσια  της επίσκεψής τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Η επίσκεψη των Δημάρχων της ʼγονης Γραμμής στο Δημαρχείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε μετά το γεύμα που παρέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος στους Δημάρχους των Ακριτικών περιοχών που συμμετείχαν στο Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης και ο Γεν Διευθυντής της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ κος Κωστής Δήμτσας επισκέφθηκαν 11 ακριτικά νησιά του Αιγαίου (Γαύδο, Χάλκη, Σύμη, Νίσυρο, Αγαθονήσι, Λειψοί, Αρκιοί, Καστελόριζο, Ανάφη, Κάσο και Κάρπαθο) σε ένα οδοιπορικό υγείας που ξεκίνησε στις 18 Μαΐου 2012 και θα ολοκληρωθεί στον Έβρο στις 8 Ιουλίου 2012 και στόχο είχε τη διανομή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού καθώς και την υιοθέτηση των προβλημάτων των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.


Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, καλωσορίζοντας στο Δημαρχείο Αμαρουσίου τους Δημάρχους της Ακριτικής ζώνης, το Δήμαρχο Μεγίστης Παύλο Πανηγύρη, το Δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελο Κόττορο, το Δήμαρχο Λειψών Σπύρο Μπενέτο, το Δήμαρχο Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη, το Δήμαρχο Χάλκης Μιχάλη Πατρό, το Δήμαρχο Νισύρου Νίκο Καρακωνσταντίνο, το Δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη και το Δήμαρχο Ορεστιάδας Δημήτρη Μουζά, υπογράμμισε τη δυναμική της ανάπτυξης κοινών δράσεων σε επίπεδο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.


Από αυτό το δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας που έχει ανοίξει μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν για τους δήμους και τους πολίτες. Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό των ακριτικών δήμων της Ελλάδας και υιοθετεί τα προβλήματα των κατοίκων μικρών Δήμων των παραμεθόριων περιοχών, μέσα από υποστηρικτικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Υγείας αλλά και της κοινής αυτοδιοικητικής Ανάπτυξης σε μια ξεχασμένη Ελλάδα‘ σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης.


Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Προληπτική Ιατρική στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και στα πλαίσια των προγραμμάτων που υλοποιεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας σε πολλούς ακριτικούς Δήμους μέλη της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η επικείμενη αδελφοποίηση του Δήμου Μεγίστης (Καστελόριζου) με το Δήμο Αμαρουσίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Η αδελφοποίηση των δύο δήμων θα επισημοποιηθεί στις 17 Αυγούστου στο Καστελόριζο, παρουσία και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, ο οποίος θα παραβρεθεί για την τελετή μνήμης της Κυράς της Ρως με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από το θάνατό της.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Σωτήρης Ρηγάκης, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Χρηστάκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο