Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με εκπροσώπους της εταιρείας Corallia

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Όραμα μας είναι να καταστήσουμε την πόλη μας έναν Παγκόσμιο Προορισμό Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με εκπροσώπους της εταιρείας Corallia και συγκεκριμένα με τους κ.κ.  Βασίλειο Μακιό, Καθηγητή, Γενικό Διευθυντή, Δρ. Jorge Sanchez-Παπασπηλίου, Επικεφαλής Τμ. Στρατηγικής και Οικονομικών, Νίκο Βογιατζή, Υπεύθυνο Ανάπτυξης και Διοίκησης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Προγραμματισμού και Αξιοποίησης Πόρων κ. Δημήτρης Αμίτσης.      

Το Corallia αποτελεί τον πρώτο φορέα που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters). Εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων, στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα παράγοντες από συγκεκριμένους κλάδους και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και πρωτίστως, σε κλάδους έντασης γνώσης, υψηλής τεχνολογίας και εξαγωγικού χαρακτήρα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι και ενέργειες προκειμένου η από κοινού συνεργασία να συμβάλει ώστε να καταστεί δυνατή η καλλιέργεια ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη, εκμετάλλευση και προώθηση καινοτομιών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης που αμφισβητούνται τα πάντα η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας και αυτή που μπορεί να αντιστρέψει την εικόνα της χώρας μέσα από την δημιουργία, την δράση και την καινοτομία.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να στηριχθούν ενεργά οι υφισταμένες, αλλά και οι υπό σύσταση επιχειρήσεις της πόλης που αντιμετωπίζουν πολλά και σύνθετα προβλήματα αλλά και η προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας, των καινοτόμων επιχειρήσεων αλλά και του Ιατρικού Τουρισμού, μια πρωτοβουλία την οποία έχουμε ξεκινήσει και την προωθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Όραμα μας είναι να καταστήσουμε την πόλη μας και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα έναν Παγκόσμιο Προορισμό Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας, αφήνοντας πίσω μας την εποχή της μιζέριας και ανοίγοντας νέους φωτεινούς δρόμους συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για το επιχειρείν,  θέτοντας  τα θεμέλια δημιουργίας ενός σύγχρονου παραγωγικού προτύπου, μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας, ενός άλλου τρόπου σκέψης και δράσης γενικότερα, κατέληξε ο κ. Πατούλης. 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με εκπροσώπους της εταιρείας Corallia_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο