Η ΚΕΔΕ διοργανώνει τον 1ο τριήμερο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity από τις 12 έως και τις 14 Μαΐου

Print Friendly, PDF & Email

Επενδύουμε στη νέα γενιά. Ενισχύουμε την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών

 

H KEΔΕ στο πλαίσιο  των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των Δήμων προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών διοργανώνει από αύριο Παρασκευή 12 Μαΐου έως και τις 14 Μαΐου, τον 1ο τριήμερο Μαραθώνιο  Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών CITY CHALLENGE -crowdhackathon #smartcity με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities).

Η δράση   διοργανώνεται, υπό  την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού”, Πειραιώς 254 στο Μοσχάτο Αττικής.

Τις εργασίες του Μαραθωνίου θα ανοίξει με ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης αύριο Παρασκευή, 12 Μαΐου.

To CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity είναι ένας τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενισχύουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου Μαραθωνίου νέοι, φοιτητές, στελέχη των Δήμων, αναλυτές, προγραμματιστές, επαγγελματίες και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα σε τεχνολογίες που γνωρίζει, θα μπορεί να διαγωνιστεί στο πλαίσιο μιας ομάδας για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής – υπηρεσίας χρήσιμης για τους Δήμους, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 

Μέσα από τη δράση CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity  κινητοποιείται το δημιουργικό ανθρώπινο κεφάλαιο, ενισχύεται η δημιουργία και η νεανική επιχειρηματικότητα, προωθείται η καινοτομία με τελικό αποτέλεσμα την ενεργό συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη της Χώρας μας.

Οι καλύτερες εφαρμογές που θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία του CITY CHALLENGE θα βραβευθούν και σε επόμενη φάση  θα  εξελιχθούν  με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ μέσα από πρόγραμμα και δομή επιτάχυνσης (#smarcity  accelerator). Βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών και επιχειρησιακών μοντέλων και καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό που θα υποστηρίζονται από ομάδες νέων επιστημόνων και επαγγελματιών  και θα αναβαθμίζουν  τις υπηρεσίες των Δήμων.

Παράλληλα θα διοργανωθούν εκδηλώσεις (workshops) με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς  και συζητήσεις για  καλές πρακτικές σε Δήμους στο πλαίσιο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.  

Οι καλύτερες πιλοτικές εφαρμογές και υπηρεσίες που θα υλοποιηθούν  κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, βραβεύονται, θα είναι ελεύθερα διαθέσιμες και θα εξελιχθούν με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Συνοπτικά οι στόχοι της δράσης ΚΕΔΕ CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity http://crowdhackathon.com/smartcity/ :

 • Δημιουργία καινοτομίας, στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ευκαιρίες στους νέους, καταπολέμηση της ανεργίας.
 • Στήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από όλους τους Δήμους, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.
 • Ανάδειξη και Δημιουργία  έξυπνων και καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν δημότες και δήμους.
 • Ανάπτυξη και παρουσίαση πιλοτικών εφαρμογών χρήσιμες στους Δήμους κατά τη διάρκεια του τριημέρου  και  βράβευση των ομάδων με τις καλύτερες εφαρμογές και ιδέες
 • Ανοικτή διάθεση αποτελεσμάτων των εφαρμογών

Θεματικές ενότητες Ενδιαφέροντος για τη δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών:

 • Ηλεκτρονικές υπηρεσίες των Δήμων – ηλεκτρονική διακυβέρνηση – ανοικτά δεδομένα
 • Προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας
 • Προστασία του περιβάλλοντος και διαχείριση πόρων
 • Ανάπτυξη Τουρισμού
 • Υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις
 • Ανάπτυξη εφαρμογών για την τοπική οικονομία και αειφόρος ανάπτυξη
 • Internet of Things, Mobile & Smart Grids, Τεχνολογίες ICT, Τηλεματική, Διαχείριση Ενέργειας – Φωτισμός, Έξυπνα κτίρια – Κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, Δίκτυα μεταφορών – Οδικά δίκτυα – Διαχείριση κυκλοφορίας, Μεταφορές (ηλεκτροκίνηση, αεριοκίνηση, υβριδικά οχήματα) & ΜΜΜ, Διαχείριση νερού & αποβλήτων, Υγεία και Τηλεϊατρική
 • Ηλεκτρονικές πληρωμές, Crowdfunding
 • Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

Δορυφορικές συχνότητες μετάδοσης

Η τελετή έναρξης  του 1ου Μαραθωνίου  Καινοτομίας της Αυτοδιοίκησης

θα είναι διαθέσιμη για τα ΜΜΕ στις παρακάτω δορυφορικές συχνότητες:

Παρασκευή 12/5/2017
ΩΡΑ 13.00-14.30
 

Hellas Sat 3W

12571.2500 V

SYMPOL RATE 3,333

FEC ¾

Το κύκλωμα θα είναι ανοιχτό από τις 12.30

Τηλ.Επικοινωνίας:  6974 998902

 

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο