Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Ζητάμε την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου  και την τελική έγκριση της υπ’ αρ. 250/19.7.2016 απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου με θέμα: « Επικαιροποίηση κυκλοφοριακών μελετών ΠΕ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ-ΝΕΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» καθώς δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο καθυστέρησης.
 

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τα μέλη του Συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος και της ρεματιάς καθώς αποτελεί μοναδικό περιβαλλοντικό σημείο μεγάλης οικολογικής και ιστορικής σημασίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αφού τους ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν  τόνισε ότι το εν λόγω ρέμα χαρακτηρίστηκε προστατευόμενος φυσικός σχηματισμός και τοπίο με το ΠΔ ΦΕΚ/695/Δ/1995, όπου στο άρθρο 1 αναφέρει επί λέξει: «χαρακτηρίζεται ως προστατευόμενη περιοχή και τοπίο το ρέμα Πεντέλης –Χαλανδρίου , η κοίτη και τα πρανή αυτού και οι παραρεμάτιες εκτάσεις, που βρίσκονται σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές των Δήμων Χαλανδρίου , Αμαρουσίου, Βριλησσίων , Μελισσίων και Πεντέλης.

Ως εκ τούτου σημείωσε ο κ. Πατούλης τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Δήμος Αμαρουσίου θα ζητήσει αρμοδίως την εκπόνηση ενιαίας μελέτης βιώσιμης κινητικότητας στην περιοχή του Πολυδρόσου για την διασφάλιση ήπιας και περιορισμένης κυκλοφορίας οχημάτων, με στόχο τη μη περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση της ρεματιάς και περαιτέρω για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση των έργων που θα περιλαμβάνει η μελέτη.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης τους ενημέρωσε ότι ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ζητήσει την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου  και την τελική έγκριση της υπ’ αρ. 250/19.7.2016 απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου με θέμα: « Επικαιροποίηση κυκλοφοριακών μελετών ΠΕ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ-ΝΕΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» καθώς δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο καθυστέρησης.

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο