Συνάντηση Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα

Print Friendly, PDF & Email

Πρόταση του Γ. Πατούλη για  κατασκευή νέου Αστυνομικού Τμήματος στο κέντρο της πόλης και ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στο δήμο.

Θέματα ασφάλειας, πυρασφάλειας, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  και η στενότερη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αν . Υπουργό Ν. Τόσκα.

Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης με συγκεκριμένα αιτήματα που κατέθεσε απέσπασε τη δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μια σειρά ενεργειών και δράσεων για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Μαρούσι.  

Επιπλέον ο Γ. Πατούλης κατέθεσε πρόταση για την κατασκευή Αστυνομικού Τμήματος στο Διοικητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Αν. Υπουργός Ν. Τόσκας αντιμετώπισε θετικά τη σχετική πρόταση καθώς σε περίπτωση που υλοποιηθεί θα μειωθεί σημαντικά το λειτουργικό κόστος και θα ενισχυθεί η ασφάλεια στο κέντρο του δήμου.

Τη διερεύνηση υλοποίησης της πρότασης ανέλαβε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κ. Τσουβάλας.

Ο Γ. Πατούλης, ζήτησε να αυξηθούν οι πεζές περιπολίες και επιπλέον να αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής. Ειδικό αίτημα κατατέθηκε προκειμένου η τροχαία να εντείνει τη δράση της για να περιοριστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή. 

Ο Αν. Υπουργός Ν. Τόσκας ανέθεσε στο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκη να υλοποιήσει ενέργειες που θα αυξήσουν τα μέτρα προστασίας στο κέντρο της πόλης.

Όπως επισημάνθηκε μετά το Πάσχα αναμένεται να αναλάβουν δράση και ποδηλάτες αστυνομικοί. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου στο οποίο μετά την παρέμβαση του Γ. Πατούλη εντάσσεται και ο δήμος Αμαρουσίου.

Ο Γ. Πατούλης μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισήμανε:

«Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου έχω καταθέσει σειρά επιστολών προς το αρμόδιο Υπουργείο στις οποίες επισημαίνω ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. 

Είναι σημαντικό που η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημά μου για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Αυτό που απομένει είναι να δούμε τα αποτελέσματα και στην πράξη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης μου με τον κ. Τόσκα είχα την ευκαιρία να του καταθέσω συγκεκριμένη πρόταση η υλοποίηση της οποίας θα έχει ως αποτέλεσμα την μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος στο Κέντρο της Πόλης και τη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους. Ελπίζω η πρόταση μας να τύχει γρήγορης υλοποίησης».

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη συνάντηση του Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα

Μετάβαση στο περιεχόμενο