Συναντήσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με τους Δημάρχους Χαλανδρίου και Πεύκης.

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 196 KB|

Συναντήσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με τους Δημάρχους Χαλανδρίου και Πεύκης.

Σειρά συναντήσεων με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων Χαλανδρίου και Πεύκης, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο και Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Πρότυπο Σχέδιο για την Ανάπλαση του Ρέματος Χαλανδρίου
Στη συνάντηση του με το Δήμαρχο Χαλανδρίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο Δήμων. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ζήτημα της δημιουργίας δικτύου διαδημοτικής συγκοινωνίας.

Ενώ συμφωνήθηκε οι δύο Δήμοι να συμμετάσχουν από κοινού στο «Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ανάπλαση του Ρέματος» που ξεκινά από την Πεντέλη και διέρχεται από το Χαλάνδρι και το Πολύδροσο Αμαρουσίου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο  αφορά τη συνολική διαχείριση του χώρου και την μετατροπή του σε «πράσινο μονοπάτι», που θα αναδεικνύει όλο το οικοσύστημα και θα το μετατρέψει σε χώρο περιπάτου, αναψυχής και οικολογικής ευαισθητοποίησης. Και έχει προϋπολογισμό 45 εκ.euro
Η καινοτομία του συγκεκριμένου Πρότυπου Σχεδίου επικεντρώνεται σε δύο κυρίως σημεία. Το πρώτο σημείο αφορά το γεγονός ότι επιχειρείται για πρώτη φορά συνεργασία ιδιωτών και δημόσιων φορέων για ένα έργο που έχει υπερτοπική σημασία. Και το δεύτερο σημείο συνδέεται με τα άμεσα οφέλη από την εφαρμογή του, τα οποία αντανακλούν στην τοπική κοινωνία σε όλες της τις εκφάνσεις.
Εφόσον το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί, θα αναβαθμιστεί μια μεγάλη περιοχή του Αμαρουσίου η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία, η περιοχή του Πολυδρόσου.

Κοινή κυκλοφοριακή μελέτη για τη Βύρωνος
Όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης του Γιώργου Πατούλη με το Δήμαρχο Πεύκης συμφωνήθηκε καταρχήν οι δύο Δήμοι να προχωρήσουν από κοινού στην εκπόνηση μιας νέας κυκλοφοριακής μελέτης. Στα συμπεράσματα αυτής της μελέτης θα στηριχθούν οι όποιες νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμοσθούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και αφορούν δεκάδες συμπολίτες μας, κυρίως αυτούς που διαμένουν στην οδό Βύρωνος.
Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης του οικοπέδου (κληροδότημα Χαιμαντά),  που ανήκει στο Δήμο Αμαρουσίου και βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Πεύκης, με τρόπο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών και των δύο Δήμων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο