Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α. Η Αυτοδιοίκηση καταρρέει εάν δεν υπάρξει στήριξη από την κεντρική εξουσία όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ, στο ξενοδοχείο Τιτάνια.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔΑ, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ανάμεσα σε άλλους Δημάρχους Αττικής


Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Π.Ε.Δ.Α., που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια», συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν: οι επιπτώσεις των τελευταίων εξελίξεων δηλαδή της ψήφισης του νέου Μεσοπρόθεσμου, όσο και της μετέπειτα υπογραφής των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης τάχθηκε υπέρ της απόφασης των μελών της ΠΕΔΑ για κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των Δήμων με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, από τις 10 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου όπως επίσης και υπέρ της συμμετοχής στη συγκέντρωση την ίδια μέρα έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη συμμετοχή της ΠΟΕ – ΟΤΑ. στις 11π.μ.
Συμφώνησε επίσης στις τοποθετήσεις των Δημάρχων, καθώς οι αποφάσεις του Μεσοπρόθεσμου απαξιώνουν τόσο το αξίωμα του Δημάρχου, όσο και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Ο κ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του τόνισε την ανάγκη να ενημερωθούν αναλυτικότερα και πληρέστερα οι πολίτες, αφού ελάχιστοι γνωρίζουν τις μειώσεις που έχουν υποστεί από τις νέες δημοσιονομικές ρυθμίσεις οι Δήμοι. Για παράδειγμα, οι επιχορηγήσεις από κρατικούς αυτόκλητους πόρους προς Δήμους (ΚΑΠ) έχουν μειωθεί περισσότερο από το 70%, όπως επίσης και οι πόροι για επενδύσεις και έργα (ΣΑΤΑ) έχουν και αυτοί υποστεί μειώσεις περισσότερο από το 80%.


Αξίζει χαρακτηριστικά να τονίσουμε ότι ο κ. Πατούλης ανέφερε ακόμα τα εξής: «ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι πάντα δίπλα στον πολίτη, που αποτελεί το βασικό κύτταρο της Κοινωνίας, που διαχειρίζεται όλα τα προβλήματα της εποχής, που αποτελεί το πιο προσβάσιμο μέσο για τον κάθε πολίτη, δέχεται μια μαζική επίθεση αφού πλήττεται ο Συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος του. Σε μια εποχή όπου όλοι οι θεσμοί απαξιώνονται και πολλές αξίες καταλύονται, ο Θεσμός του Δημάρχου δοκιμάζεται μεν αλλά αντέχει σθεναρά. Παρολαυτά, όπως οι περισσότεροι Δήμοι και ο Δήμος Αμαρουσίου προσπαθεί με νέες προσεγγίσεις και καινοτόμες ιδέες να παρέχει άρτιες υπηρεσίες για τους πολίτες και προπαντός μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών να βρίσκεται δίπλα σε όσους – ιδίως στις μέρες που βιώνουμε- έχουν πραγματική ανάγκη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο