Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης, ομιλητής στην εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία».Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης  στο βήμα της εκδήλωσης  με θέμα:«Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος», παρουσία  του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  Λ. Ρακιντζή, του Πρόεδρο του Συλλόγου «Η Προστασία» Απ.Αϊβαλιώτη και του Δημάρχου Πεντέλης Δ. Καψάλη Στεργίου.


Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία» με θέμα:«Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Απόστολο Αϊβαλιώτη.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών Περιφέρειας Αττικής κ. Θεόδωρος Καρδοματέας. Παρών και ο Δήμαρχος Πεντέλης κ.Δημήτρης Καψάλης Στεργίου.        


Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ως προς την έκδοση των αδειών για τα καταστήματα Υ.Ε., στην περιβαλλοντική διάσταση της λειτουργίας τους, αλλά και  για τους  εντατικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις καταστημάτων που λειτουργούν με προέγκριση της άδειας λειτουργίας ή ακόμη και άνευ αδείας.
Ειδικότερα όσον αφορά τη βιωσιμότητα των καταστημάτων αυτών, ο κ. Δήμαρχος σημείωσε ότι « πρωταρχικός στόχος των Δήμων θα πρέπει να είναι η ήπια ανάπτυξη στους ρυθμούς εγκατάστασης των καταστημάτων Υ.Ε., στο πλαίσιο του αστικού τοπίου και στην παρέμβαση στο περιβάλλον. Η πληθώρα καταστημάτων σε μια πόλη αν αυτά δεν λειτουργούν σωστά και νόμιμα μπορεί να είναι αντίθετη με τη διασφάλιση της ανθρώπινης υγείας και να συνεπάγεται μορφές υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
Ο Δήμος –πρόσθεσε- με πρωτοβουλίες του θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η βιωσιμότητα τους ως προς ένα μεγάλο ποσοστό είναι αλληλένδετη με τον αριθμό των καταστημάτων που λειτουργούν, την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος που δραστηριοποιούνται.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο