Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη στη μεγάλη εκδήλωση της Β’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης συμμετέχει στην ημερίδα της Β΄Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα «ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ – ΠΡΟΛΗΨΗ», που διοργανώθηκε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Β΄Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα «ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ – ΠΡΟΛΗΨΗ», η οποία διοργανώθηκε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Γυναίκας σήμερα με τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.


Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, για την επίτευξη και εξασφάλιση της καλής Υγείας πρωτίστως των ίδιων των γυναικών, και κατ επέκτασιν των οικογενειών τους.


Την επιστημονική εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κος Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης, ο Καθηγητής Γυναικολογίας και Διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, κος Γιώργος Κρεατσάς.


Τον έντονο ιατρικοινωνικό ρόλο του έλληνα γιατρού ανέδειξε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της πρόληψης, ως πολιτικής υγείας και την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών από μέρους της Πολιτείας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης δομών και δράσεων που έχουν επίκεντρο την πρόληψη μέσα από τη σωστή ενημέρωση του πολίτη. Μνημόνευσε το μεγάλο γιατρό που σφράγισε με το όνομά του την Προληπτικής Γυναικολογία, Γεώργιο Παπανικολάου, σώζοντας εκατομμύρια γυναίκες από τον καρκίνο.


Κατά την ομιλία του, ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που ξεκίνησε σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εδώ και ένα μήνα για να καλύψει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανασφάλιστων πολιτών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.


Κατά την εκδήλωση, ο κ. Πατούλης και ο Καθηγητής Γυναικολογίας και Διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. Γιώργος Κρεατσάς ανακοίνωσαν τη συνεργασία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με την Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική για την απαραίτητη ιατρική φροντίδα σε επείγοντα γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο