Στους πολίτες παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τη νέα πεζογέφυρα επί της Λεωφ. Κηφισίας και οδού Αναβρύτων, συνεπής στις δεσμεύσεις του για ασφαλέστερες μετακινήσεις στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, εγκαινιάζοντας τη χρήση της νέας πεζογέφυρας.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσιάζοντας το νέα πεζογέφυρα που παραδίδεται στους κατοίκους του Αμαρουσίου.O Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, κατά το χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων της πεζογέφυρας.


Ένα νέο βήμα για ακόμη πιο ασφαλείς μετακινήσεις στο Μαρούσι έγινε σήμερα, με την παράδοση από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, στους πολίτες από κοινού με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, της νέας –δεύτερης- πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος της οδού Αναβρύτων. Η νέα πεζογέφυρα δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς διέλευσης των πεζών από το Ανατολικό Μαρούσι προς και από το Κέντρο της πόλης, καθώς ενώνει ένα σημαντικό σε πυκνότητα πληθυσμού τμήμα του Αμαρουσίου. Της τελετής των εγκαινίων της νέας πεζογέφυρας, στην οποία παρέστησαν πολλοί κάτοικοι, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.


Η παράδοση της νέας πεζογέφυρας όπως και της πρώτης πριν από δύο χρόνια αποτελεί ένα έργο που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, ανταποκρινόμενος στην επί πλέον δύο δεκαετιών έκκληση των κατοίκων για τη λήψη μέτρων ασφαλούς μετακίνησης σε συνέχεια θλιβερών τροχαίων συμβάντων κατά το παρελθόν. Η ολοκλήρωση των δύο έργων κατέστη εφικτή έπειτα από πολύχρονες προσπάθειες του Δημάρχου Αμαρουσίου προκειμένου να καμφθούν τα όποια εμπόδια και να εξευρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση.


Ο σχεδιασμός της νέας πεζογέφυρας ξεκίνησε το 2007 και το έργο ολοκληρώθηκε αφού πρώτα διασφαλίστηκε η ένταξη και χρηματοδότησή του μέσα από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Η πεζογέφυρα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, διαθέτει ανελκυστήρες για την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, ενώ φυλάσσεται από σύγχρονα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν βανδαλισμοί.


Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη έχουν εκπονηθεί μελέτες για την κατασκευή άλλων τριών πεζογέφυρων επί της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου, του θεραπευτηρίου «Υγεία» και στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο έναντι του Κτήματος Συγγρού.


Με την ευκαιρία της παράδοσης προς χρήση από τους πολίτες της δεύτερης πεζογέφυρας, ο κ. Πατούλης σημείωσε: «Έπειτα από συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Διοίκησής μας και αφού ξεπεράστηκαν οι δικαστικές προσφυγές από μια μικρή μειοψηφία πολιτών άναψε τελικά το «πράσινο φως» για την τοποθέτηση πριν από μερικούς μήνες της νέας πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος της οδού Αναβρύτων. Με την παράδοση της πεζογέφυρας μία ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής γίνεται πράξη και ένα αίτημα των κατοίκων για περισσότερες από δύο δεκαετίες ικανοποιείται. Με αποκλειστικά κρατικούς πόρους χωρίς να επιβαρύνεται ο δημότης με το παραμικρό κόστος, από σήμερα η μετακίνηση των πεζών, μαθητών και ατόμων με κινητικά προβλήματα, βελτιώνεται αισθητά. Και συνεχίζουμε την προσπάθεια εκπονώντας μελέτες για την κατασκευή άλλων τριών πεζογέφυρων στο ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, του θεραπευτηρίου «Υγεία» και του Κτήματος Συγγρού».


Το έργο χαιρέτισε με θερμά λόγια ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, δίνοντας την υπόσχεση να εξετάσει διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης για την προώθηση των μελετών που έχουν ήδη εκπονηθεί.


Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου κ. Καραμπούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, Αντώνης Παρτσινέβελος, Νικόλας Αλεπούς, Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής, Βαγγέλης Κάββαλος, Νίκος Κάββαλος, Δημήτρης Καμπούκος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Γιώργος Ζήκος, Δημήτρης Καρλαύτης, Ηλίας Γιαννακάκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από το Δήμο Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο