Στο Μνημόσυνο των Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821 παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ. Δήμαρχος μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Ι.Γρίβα, τον πρώην Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Χ.Βλάχο και την πρόεδρο του Συλλόγου Αθμονέων κ. Μ.Χατζηδημητράκη. Διακρίνονται επίσης οι αντιδήμαρχοι κ. Ρ.Χαλιώτη και Γ.Ιατρίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δ.Καμπούκος, Ελ.Λέκκα και Γλ.Μοστρού και το επίτιμο μέλος του Συλλόγου Αθμονέων κ. Β.Πετρούτσος.
|download file .jpg 127 KB|


Ο κ. Πατούλης συγχαίρει τον κ. Κλέαρχο Θεμιστοκλή Λέκκα, για τον εμπνευσμένο λόγο του.
|download file .jpg 96 KB|


Ο κ. Δήμαρχος με την Πρόεδρο του Συλλόγου Αθμονέων κ. Μ.Χατζηδημητράκη.
|download file .jpg 100 KB| 


 


Στο καθιερωμένο Ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Αθμονέων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, το πρωί της Κυριακής 21 Μαρτίου 2010.             


Τον Πανηγυρικό της Ημέρας, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν με θάρρος και αυτοθυσία και συνέβαλαν στην απελευθέρωση του τόπου από τον τουρκικό ζυγό, εκφώνησε ο Κλέαρχος Θεμιστοκλής Λέκκας, απόγονος πεσόντος κατά την επανάσταση.           


Στη συνέχεια, αναγνώστηκαν τα ονόματα όλων των πεσόντων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή που συνοδεύτηκε από την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου.
Ακολούθησε, ο παραδοσιακός καφές στην αίθουσα του Ιερού Ναού, όπου ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι των πεσόντων κατά την Ελληνική Επανάσταση, ενώ   αντάλλαξε απόψεις με την Πρόεδρο του Συλλόγου Αθμονέων κα Μαρούλα Χατζηδημητράκη και τα μέλη του Δ.Σ.         


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός Ι.Γρίβας, ο πρώην Δήμαρχος Χρ.Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Γ.Ιατρίδης και Ρ.Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν.Γαρδέλης, Δ.Καμπούκος, Γ.Ζήκος, Σπ.Σταθούλης Γλ.Μοστρού, Ελ.Λέκκα, Αλ.Μπρέγιαννης, Κ.Βλάχος.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο