Στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Αραβικών Μεσογειακών Πόλεων η ΚΕΔΕ Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος Δ. Καφαντάρης

Print Friendly, PDF & Email

Στο Δήμο της Λάρας στο Μαρόκο πραγματοποιήθηκε το 5ο Διεθνές Φόρουμ Αραβικών Μεσογειακών πόλεων. Στο επίκεντρο του Φόρουμ βρέθηκαν τρέχοντα ζητήματα, όπως η βιώσιμη πολιτιστική κληρονομιά, οι χρηματοδοτικές πηγές ως πεδίο ανταλλαγής διεθνών εμπειριών, καθώς και τα σχέδια ενίσχυσης της υλικής και άϋλης κληρονομίας.

Την ΚΕΔΕ, μετά από εισήγηση του Προέδρου Γ. Πατούλη, εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης, «αποδεχθήκαμε την επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου του Δήμου  Σεφχάουεν και Προέδρου του Μεσογειακού Δικτύου Αραβικών Μεσογειακών Πόλεων και Ανάπτυξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μοχάμεντ Σεφιάνι, προκειμένου να συμμετάσχουμε στο φόρουμ καθώς μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων με τους γείτονές μας μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να θωρακιστεί η πολιτιστική κληρονομία στη λεκάνη της Μεσογείου».

Από την πλευρά του ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης επισήμανε ότι: «Στόχος μας δεν είναι μόνο να μεταλαμπαδεύσουμε στις νέες γενιές την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και να ενισχύσουμε την ανάδειξή της, γεγονός που θα αποτελέσει με τη σειρά του μια σημαντική συνιστώσα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Συμμετέχουμε σε αυτό το Φόρουμ γνωρίζοντας ότι η Μεσόγειος μας ενώνει, είναι η θάλασσα των πολιτισμών.» 

Το 5ο Διεθνές Φόρουμ Αραβικών Μεσογειακών πόλεων πραγματοποιήθηκε 27 -29 Απριλίου. 

 

Σχετικά αρχείαΣτο 5ο Διεθνές Συνέδριο Αραβικών Μεσογειακών Πόλεων η ΚΕΔΕ Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος Δ. Καφαντάρης_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο