Στην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Γεωργάκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσει η χώρα το στοίχημα της ανάπτυξης»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του Δικηγόρου παρ’Αρείω Πάγω, διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου  Θ.Γεωργάκη με τίτλο «Η Μετα-Καλλικράτη Τοπική Αυτοδιοίκηση υπό το φως της Ευρωπαικής ολοκλήρωσης. Θεωρητική και εμπειρική διερεύνηση».

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ παρέστησαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Πρυτάνεις, καθηγητές Πανεπιστημίων και πλήθος κόσμου.

Προλογίζοντας το βιβλίο ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Γεωργάκη για την άρτια δουλειά του και χαρακτήρισε το βιβλίο «ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, αλλά και για όλους τους ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό».

Με δεδομένη τη  σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει η χώρα,  επισήμανε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσει η χώρα το στοίχημα της ανάπτυξης, η οποία, όπως ανέφερε, δεν θα έρθει αν δεν προηγηθεί η τοπική ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε την ανάγκη δρομολόγησης μιας ολοκληρωμένης ριζικής μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους, με αποκέντρωση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε πως οι Δήμοι είναι αυτοί που θα πρέπει να διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοιπικής Αυτοδιοίκησης στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τονίζοντας πως «πρέπει να ενισχυθούν οι διασυνοριακές συνεργασίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με στόχο να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη».

Το βιβλίο, μεταξύ άλλων, αποτυπώνει με στοιχεία τη διαχρονική εξέλιξη της οργάνωσης, της δομής και των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναλύει τη φυσιογνωμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αλλά και την ταυτότητα που έχει διαμορφώσει στην μεταΚαλλικράτη εποχή.

 

Σχετικά αρχείαΣτην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Γεωργάκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Γεωργάκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο