Στην παράταξη της μιζέριας και της άρνησης, απαντάμε με έργα και παρεμβάσεις

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου,  σχετικά με τις παρεμβάσεις στο Κέντρο της πόλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη όλα τα χρόνια της Διοίκησης Πατούλη, υπονομεύει συστηματικά κάθε έργο και κάθε παρέμβαση που έχει γίνει στο Κέντρο του Αμαρουσίου. Η παράταξη αυτή :

  • Είπε ΟΧΙ εξαρχής στο έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου, η οποία δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στους συμπολίτες μας. Και προσπάθησε με κάθε μέσο να ακυρώσει το έργο, αλλά οι πολίτες της γύρισαν την πλάτη.
  • Είπε ΟΧΙ στην εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης , αλλά τώρα διαμαρτύρεται για το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης , ενώ γνωρίζει ότι δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία μετά την κατάργησή της το 2014.
  • Λέει ΟΧΙ στην κατασκευή με αυτοχρηματοδότηση και χωρίς δαπάνη του Δήμου, υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.
  • Είπε ΟΧΙ και προσέφυγε μάλιστα και στη Δικαιοσύνη, για να ακυρώσει την τοποθέτηση των δύο πεζογεφυρών στον άξονα της Λεωφόρου Κηφισίας.
  • Είπε ΟΧΙ στην ανάθεση της φύλαξης του Εμπορικού Κέντρου σε ιδιωτική εταιρεία , παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να φυλαχθεί η περιουσία της πόλης και των δημοτών μας από τους βανδαλισμούς.
  • Είπε ΟΧΙ στην απόκτηση του νεοκλασικού κτιρίου επί της Β. Όλγας και στην μετατροπή του σε χώρο Πολιτισμού για την πόλη, παρά το γεγονός ότι αποκτήθηκε με χρήματα από το «Πράσινο Ταμείο» και όχι με χρήματα των δημοτών μας.
  • Είπε ΟΧΙ σε κάθε πρωτοβουλία αναλήφθηκε στην προσπάθεια για αναθέρμανση της τοπικής αγοράς. Όλοι θυμόμαστε την αντίθεσή τους  στη διοργάνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Δήμο Αμαρουσίου του θεσμού της «Λευκής Νύχτας», αλλά και κάθε άλλη πρωτοβουλία.
  • Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της για την καταστροφή των έργων κεραμικής στην πλατεία Ηρώων, όταν λέει ΟΧΙ στη φύλαξη της δημοτικής περιουσίας από ιδιωτική εταιρεία, ενώ γνωρίζει ότι ο Δήμος δεν διαθέτει προσωπικό για να λειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία.

Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η παράταξη που δεν θέλει να γίνει κανένα έργο στην πόλη. Λέει ΟΧΙ σε όλα γιατί γνωρίζει ότι μόνον η απραξία της επιτρέπει να υπάρχει πολιτικά.

Είναι η παράταξη που δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ούτε μια θετική και ρεαλιστικά εφαρμόσιμη πρόταση, για το καλό της πόλης. Είναι η παράταξη της άρνησης και της μιζέριας, του φθηνού λαϊκισμού, του ψεύδους και της συκοφαντίας. Είναι η παράταξη που δεν επιθυμεί να βρίσκουν στο Κέντρο της πόλης διέξοδο οι νέοι μας, αναζητώντας στο Μαρούσι ποιοτικές επιλογές για την αναψυχή και τη διασκέδασή τους.

Λένε μάλιστα τόσα ψέματα , που έφτασαν να συγκρίνουν την αποτυχημένη ανάπλαση με τους κυβόλιθους της περιόδου 2003-2004, που κόστισε πάνω από 14.000.000 στο Δήμο, με το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου.

Τους ενοχλεί επίσης το γεγονός ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται διαρκώς σε επαφή και διαβούλευση με τους πολίτες, του κατοίκους και τον εμπορικό κόσμο της πόλης, προκειμένου μέσα από τη συνεργασία μαζί τους να διαμορφώσει το σχέδιο έργων και δράσεων της.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται καλά ότι πρόκειται για μια παράταξη που δεν έχει ούτε μια θετική πρόταση για το μέλλον της πόλης, δεν έχει σχέδιο, δεν έχει όραμα. Αντίθετα με την παράταξη της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, που στην άρνηση και τη μιζέρια της αντιπολίτευσης, απαντά με έργα και παρεμβάσεις που κάνουν την καθημερινότητα των κατοίκων καλύτερη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο