Στην ημερίδα για την ανακύκλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Αντιδήμαρχος  Αμαρουσίου Στ. Τσιπουράκης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη  συμμετείχε στην ημερίδα για την ανακύκλωση, παρουσία της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη και  εκπροσώπων φορέων από χώρες της Ευρώπης.
|download file .jpg 127 Kb|


Στην ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και εκπροσώπων φορέων από χώρες της Ευρώπης συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές ανακύκλωσης και μείωσης των αποβλήτων από τον ευρωπαϊκό χώρο, παραδείγματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, καθώς και συγκριτικά στατιστικά στοιχεία, από τα οποία προέκυψε ότι η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο μέσο όρο της Ε.Ε. όσον αφορά την ανακύκλωση.

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Στέφανος Τσιπουράκης, ο οποίος επισήμανε:
«Η κάθε πόλη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, όπως είναι τα διαφορετικά ποσοστά ανακυκλώσιμου υλικού και απορριμμάτων αποκομιδής. Ως εκ τούτου οι μέθοδοι συλλογής και εκμετάλλευσης των ανακυκλώσιμων υλικών θα πρέπει να προσαρμόζονται στις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες της  κάθε περιοχής.

Ο κ. Τσιπουράκης απηύθυνε σε συμμετέχοντες στην εκδήλωση, πρόσκληση για τη διοργάνωση ημερίδας στο Δήμο Αμαρουσίου με θέμα την ανακύκλωση, υπογραμμίζοντας ότι «το Μαρούσι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο στο θέμα των ανακυκλωμένων υλικών σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο κέντρο της Βιέννης Χέρταν Κόλιερ, οι καθηγητές του Ε.Μ.Π. κ.κ. Αντώνης Κοκκώσης και Δημήτρης Καλιαμπάκος, κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο