Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αγώνα των Κυπρίων ενάντια στην Αγγλική κατοχή παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το Δημοτικό Σύμβουλο Κ. Αντωνόπουλο στην εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών. 


Πλήθος πολιτών  τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μνήμης και τιμής στον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων ενάντια στη Αγγλική κατοχή. 


 


Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αγώνα των Κυπρίων ενάντια στην Αγγλική κατοχή, που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με αφορμή την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης.


Ο κος Πατούλης συνεχάρη την Εστία Πατερικών Κειμένων και προσωπικά τον Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο, εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου για τη διοργάνωση της επετειακής αυτής εκδήλωσης, που τιμά τους αγώνες των Κυπρίων αδελφών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη και τη σημασία της ιστορικής μνήμης και συνείδησης των επιτευγμάτων ενός Ένθους για τη παρόν και το μέλλον του κάθε λαού.  


Παράλληλα με θέμα:«Ελληνική Κύπρος: μνήμες του παρελθόντος, προοπτικές του παρόντος» μίλησε ο Κωνσταντίνος Χολέβας, ενώ ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών σπουδών στο Παν/μιο Πειραιά ανέπτυξε το θέμα: «Πολιτικές, Νομικές και Στρατηγικές όψεις του κυπριακού ζητήματος στην παρούσα συγκυρία».
Επίσης, για τον Αφελληνισμό και την τουρκοποίηση της Κύπρου μίλησε ο κος Χρήστος Παπασωτήριου δικηγόρος παρ’ ʼρείω Πάγω, ιδρυτικό μέλος της Ε.Π.Μ.     


Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος. Τη βραδιά πλαισίωσε με παραδοσιακή κυπριακή μουσική, ορχήστρα με τον Κων/νο Κίκκιλη στο βιολί, τον Γιώργο Παπαϊωάννου στο λαούτο και τη Βασιλική Κίκκιλη στο τραγούδι. 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο