Στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και στην περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΧοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη εψάλλει η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης του Κυρίου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Ο περίλαμπρος ανθοστολισμένος Επιτάφιος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου κατά την περιφορά του σε κεντρικές οδούς της πόλης, υπό τους θρησκευτικούς ύμνους της Δημοτικής μπάντας και με τη συνοδεία πλήθους πιστών.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγό του Μ. Σταυράκη και το γιό τους Αλέξανδρο συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την οικογένειά του και πλήθος πιστών ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου.


Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια πλήθος πιστών συμμετείχε τη Μεγάλη Παρασκευή στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και στην Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και παρόντος του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, ξεκίνησε μετά την ακολουθία των μεγάλων ωρών, υπό το άκουσμα του Ιερού Ευαγγελίου η αναπαράσταση της αποκαθήλωσης από τους ιερείς του Ι.Ν. Ο περίλαμπρος ανθοστολισμένος επιτάφιος υποδέχθηκε το Σώμα του Κυρίου, όπου ετέθη για προσκύνηση.


Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης μετά της οικογενείας του και πλήθους πιστών προσήλθαν στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συμμετέχοντας στα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου και στην Περιφορά του Επιταφίου.
Η πομπή, με τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως να προπορεύεται των πιστών, συνόδευσε με οδύνη και κατάνυξη τον Επιτάφιο κατά την περιφορά του σε κεντρικές οδούς της πόλης, υπό τους θρησκευτικούς ύμνους της Δημοτικής μπάντας.
Την περιφορά του Επιταφίου ακολούθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας, Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Καμπούκος και ο υπεύθυνος επί θεμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλας Αλεπούς.


Σύμφωνα με την παράδοση, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε η Περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου.
Μετά τη Ακολουθία, ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης έφερε τον Επιτάφιο στη διάρκεια της περιφοράς του στο χώρο του Κοιμητηρίου. Μαζί του για την Περιφορά του Επιταφίου μεταξύ άλλων ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σμυρνής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο