Στην 2η επιστημονική ημερίδα Ιπποθεραπείας της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπευτικής Ιππασίας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.Με τη συμμετοχή πλήθους επαγγελματιών της Υγείας πραγματοποιήθηκε η 2η επιστημονική ημερίδα της ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τις φυσιοθεραπεύτριες – υπεύθυνες της ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ Ε. Κάπαρη, και Ε. Ματσούκη, και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Φυσιοθεραπευτών Αττικής Γ. Μαρμαρά.Στιγμιότυπο από τη βράβευση των εθελοντών της ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.


Στην 2η επιστημονική ημερίδα Ιπποθεραπείας που διοργανώθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ) με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικής Ιππασίας που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών.


Στο πλαίσιο της 2ης επιστημονικής ημερίδας που παρακολούθησε πλήθος φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών λογοθεραπευτών, γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, παρουσιάστηκαν εργασίες, μελέτες και έρευνες σχετικά με την αξιοποίηση της κίνησης του αλόγου στον τομέα της σύγχρονης αποκατάστασης ασθενών με νευροαναπτυξιακές, ορθοπεδικές και αισθητηριακές διαταραχές.


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στον ευεργετικό ρόλο της Ιπποθεραπείας και των φυσιοθεραπευτών στην αποκατάσταση της Υγείας των ασθενών και εξέφρασε την ικανοποίησή του όταν σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις τέτοιου είδους αναδεικνύονται μέσα από πρωτοβουλίες ενημέρωσης όπως η συγκεκριμένη. Προς ενημέρωση του ακροατηρίου αναφορά έκανε και στα προγράμματα Ιπποθεραπείας που διεξάγονται στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου υπό την επιστημονική επίβλεψη φυσιοθεραπεύτριας Ειρήνης Κάπαρη, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για την πρόοδο των συμμετεχόντων.


Με αφορμή την τοποθέτησή του, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα της πρόληψης προ της θεραπείας για τη διατήρηση της καλής Υγείας των πληθυσμών, και στο ρόλο που μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή. Ως πρωτοπόρος ο Δήμος Αμαρουσίου σε πρακτικές και πρωτοβουλίες προς όφελος της Υγείας των πολιτών, κατέθεσε την υποστήριξή του προς το έργο της ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικού επαίνου στους εθελοντές της ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ για την αρωγή τους σε κάθε της δραστηριότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο