Τους δύο διεθνείς αθλητές, φιλέλληνες και λάτρεις της χώρας μας τον Alessandro Costacutra και τον Gain Paolo Montali υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στο Δημαρχείο, ενόψει της βράβευσής τους για την προσφορά στον παγκόσμιο αθλητισμό

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τους δύο κορυφαίους διεθνείς αθλητές   Alessandro Costacutra και Gain Paolo Montali κατά τη συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη διάρκεια της φιλοξενίας των κορυφαίων αθλητών Alessandro Costacutra και Gain Paolo Montali στο γραφείο του.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στους διεθνείς αθλητές Alessandro Costacutra και Gain Paolo Montali το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.


 


«Είναι ώρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα» δήλωσε ο διεθνής προπονητής βόλεϊ Gain Paolo Montali  


Γ. Πατούλης: Ενώνεται τη φωνή σας σε ένα παγκόσμιο κίνημα που ζητά αυτή η μεγάλη κληρονομιά και η πολιτιστική περιουσία της χώρας μας να έλθουν επιτέλους στο φυσικό τους χώρο


Πρόσκληση προς όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πιέσουμε ώστε να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στη χώρα μας και στο φυσικό τους σπίτι το Μουσείο της Ακρόπολης, απηύθυνε ο διεθνής προπονητής βόλει Gain Paolo Montali στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη και τον διεθνή ποδοσφαιριστή Alessandro Costacutra στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με αφορμή την βράβευσή τους από το Δήμο για την προσφορά τους στον παγκόσμιο αθλητισμό.     
  
Οι δύο διεθνείς αθλητές, φιλέλληνες και λάτρεις της χώρας μας που έχουν γράψει τη δική τους λαμπρή ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να τους τιμήσει, γεμίζοντας χαρά  τη μεγάλη αθλητική οικογένεια του Αμαρουσίου και κυρίως τους νέους αθλητές που αγαπούν το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ.   


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης απευθύνοντας θερμό καλωσόρισμα στις δύο ξεχωριστές αθλητικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου και του βόλει που έχουν δημιουργήσει φιλικούς δεσμούς με τη χώρας μας υπογράμμισε:«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και είναι μεγάλη η χαρά που δίνει στο Μαρουσιώτικο λαό η παρουσία σας και ελπίζω ότι με τη δική σας αγάπη θα δώσουμε νέα ώθηση στους νέους αθλητές της πόλη μας. Τι να θυμηθεί πρώτα κανείς για τον Alessandro Costacutra. Πόσα πρωταθλήματα κατέκτησε με τη Μίλαν και η Μίλαν έχει πολλούς οπαδούς και φίλους στη χώρα μας και στο Μαρούσι.

Για τον Gain Paolo Montali η μεγάλη σχέση που ανέπτυξε με τους Έλληνες, αλλά και η μεγάλη ευθύνη που είχε αποκτήσει ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και του Ολυμπιακού όχι μόνο μας γεμίζει μνήμες και δόξες για τη χώρα μας ,αλλά η παρουσία του σήμερα εδώ, δίνει νέα ώθηση στη μεγάλη αθλητική οικογένεια της πόλη μας. Σας υποδεχόμαστε στην φιλόξενη πόλη μας και σε λίγες ώρες στο κλειστό γυμναστήριο της Κοκκινιάς θα αντιληφθείτε την αγάπη που έχει ο Μαρουσιώτικος λαός στο πρόσωπό σας.»


Ο Alessandro Costacutra εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στη χώρα μας, στην οποία κάθε φορά επιστρέφει με τις καλύτερες αναμνήσεις δήλωσε:
«Έχω γνωρίσει πόσο ωραία είναι η χώρα σας με την οποία με συνδέουν φιλικοί δεσμοί.Και είναι ιδιαίτερα τιμητική και με γεμίζει χαρά η πρόσκληση του Δημάρχου να επισκεφθώ την πόλη σας. Τιμώ ιδιαίτερα τα λόγια του Δημάρχου που αναφέρθηκε για τον αθλητισμό στους νέους και είμαι και εγώ ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στον νεανικό αθλητισμό.»                                   


Ο διεθνής προπονητής του βόλεϊ Gain Paolo Montali εξήρε το έργο του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη για την πόλη, αλλά και το κοινωνικό έργο του τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας:
«Είμαστε δίπλα σας με πολύ μεγάλη χαρά. Μάθαμε τι κάνετε εδώ στο Μαρούσι για τους νέους και πόσο  μεγάλο κουράγιο δίνετε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αγαπώ αυτή τη χώρα, αγαπώ αυτή την πόλη και θέλω να ευχαριστήσω τη συνεργάτη σας την κα Ελένη Λέκκα για την επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακρόπολης, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από  τα άλλα Μουσεία του κόσμου. Λείπει όμως κάτι. Είναι ώρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Μου έκανε εντύπωση να βλέπεις όλο το Μουσείο και να ξέρεις ότι είναι σε μια άλλη χώρα αυτά που ανήκουν εδώ. Σας παρακαλώ και σας προσκαλώ να ενώσουμε όλοι μαζί τiς δυνάμεις μας και να πιέσουμε σ΄ αυτήν την κατεύθυνση όλοι μαζί ώστε να έλθουν στη χώρα τους στο φυσικό  σπίτι τους.»                     


«Ενώνεται τη φωνή σας σε ένα παγκόσμιο κίνημα που ζητά αυτή η μεγάλη κληρονομιά και η πολιτιστική περιουσία της χώρας μας να έλθουν επιτέλους στο φυσικό τους χώρο. Σας θεωρούμε όχι μόνο καλούς φίλους της χώρας μας και της Αθήνας, αλλά εμείς στο Μαρούσι σας θεωρούμε αδέλφια μας» υπογράμμισε ο κος Πατούλης.  


Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου φιλοξένησε τους κορυφαίους αθλητές στο γραφείο του, όπου συζήτησαν για τον αθλητισμό και ειδικότερα για την προσφορά του Δήμου Αμαρουσίου στους κατοίκους κάθε ηλικίας να αθληθούν συμμετέχοντας  σε δεκάδες αθλητικά προγράμματα σε νέους και ανακαινισμένους αθλητικούς χώρους της πόλης. Ο κος Πατούλης προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο τόσο στον Alessandro Costacutra όσο και στον Gain Paolo Montali το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο