Σημαντικές πρωτοβουλίες του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: “Τιμούμε το έργο και την εθελοντική προσφορά των Προσκόπων της πόλης μας”

Σημαντικές πρωτοβουλίες υλοποιήθηκαν από το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα,

Από την Κυριακή 14 Νοεμβρίου έως 21 Νοεμβρίου 2021, διοργάνωσαν της 1η έκθεση βιβλίου στην Εστία του Συστήματος προάγοντας τη φιλαγνωσία, με την συμπαράσταση και τη γενναιόδωρη προσφορά σε βιβλία από τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και τους γονείς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος των Συλλόγου Αλκυονίδων Μαράτα Βλάση.

Επίσης, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, οι Αεροπρόσκοποι του 3ου Συστήματος Αμαρουσίου έδωσαν δυναμικό «παρών» στο βουνό της Πεντέλης, όπου σε συνεργασία με το Σωματείο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το ΣΚΑΪ προχώρησαν στην αναδάσωση του βουνού που δοκιμάστηκε σκληρά από τη μεγάλη φωτιά του 2018.

Την πρωτοβουλία του Αρχηγού του 3ου Συστήματος κου Νίκου Μπόγδανου, πλαισίωσαν με θέρμη βαθμοφόροι, ανιχνευτές, πρόσκοποι και λυκόπουλα και από τα τρία Συστήματα Προσκόπων Αμαρουσίου, μαζί με μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και πολλούς γονείς.

Οι 147 συμμετέχοντες έφτασαν με τρία πούλμαν και με ιδιωτικά μέσα στη Μονή Παντοκράτορα στο Νταού Πεντέλης και από εκεί ανέβηκαν την πλαγιά και φύτεψαν πάνω από 542 πλατύφυλλά δέντρα, που σε λίγα χρόνια θα δώσουν μία άλλη όψη στο σημερινό τοπίο.

Ο κ. Μπόγδανος ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με την εθελοντική προσφορά και την παρουσία τους στην επιτυχία των δράσεων αυτών και υπογραμμίζει ότι «πάντοτε οι πρόσκοποι θα είναι πρωτοπόροι σε δράσεις που συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος και στην κοινωνική συνοχή».  

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου συγχαίρει τους Προσκόπους Αμαρουσίου για την ανάληψη αυτών των πρωτοβουλιών και σημειώνει:
«Τιμούμε το έργο και την εθελοντική προσφορά των Προσκόπων της πόλης μας για την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ίδιος προσωπικά βρισκόμαστε στο πλευρό των προσκόπων μας και με δεδομένη την πολύτιμη και εποικοδομητική συνεργασία μας στοχεύουμε μέσα από τις κοινές δράσεις μας να προάγουμε τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη στην τοπική μας κοινωνία».   

Μετάβαση στο περιεχόμενο