Σε τρεις άξονες τα έργα αναβάθμισης από το Δήμο Αμαρουσίου στην Π.Ε. Αγίου Θωμά και πέριξ του Οικισμού ΗΛΙΔΑ

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου προγραμματίζει στο επόμενο διάστημα μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις στην Π.Ε. του Αγίου Θωμά και κυρίως στην περιοχή πέριξ του οικισμού ΗΛΙΔΑ.


Οι παρεμβάσεις αυτές κινούνται σε τρεις άξονες.


Ο πρώτος άξονας αφορά την κατασκευή πλατείας , στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος , που σήμερα έχει τη χρήση πάρκινγκ. Στο χώρο αυτό πέραν της πλατείας, θα κατασκευαστεί και μια σύγχρονη παιδική χαρά και θα γίνει και εκτεταμένη φύτευση. Το κόστος κατασκευής δεν θα επιβαρύνει το Δήμο, αλλά θα καλυφθεί από ιδιώτη χορηγό.


Ο δεύτερος άξονας αφορά παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο στο οδικό τμήμα της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν:  • τη διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Νερατζιωτίσσης με παραχώρηση προτεραιότητας στα οχήματα τα οποία κινούνται επί του κόμβου. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την δραστική  μείωση των ταχυτήτων των διερχομένων οχημάτων στην Αμαρυσίας Αρτέμιδος σε απόσταση περίπου 50μ εκατέρωθεν του κόμβου, δηλ , περίπου στο 30% του γραμμικού μήκους της οδού.
  • την αναμόρφωση του οδοστρώματος της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, με την κατάλληλη οριζόντια σήμανση (διαγραμμίσεις) σε τρία σημεία.
  • τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, όπου θα διατηρηθεί ένα ασφαλές πλάτος λωρίδας 3,6 – 4μ, ανά κατεύθυνση, μειώνοντας έτσι το ενεργό οδόστρωμα στα 8μέτρα περίπου, καθιστώντας έτσι την κυκλοφορία και την πρόσβαση των πεζών από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, απόλυτα ασφαλή.
  • την εγκατάσταση ενός φωτεινού σηματοδότη πεζών καθώς και την ταυτόχρονη εγκατάσταση 2 παλλόμενων σηματοδοτών , ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υψηλών ταχυτήτων.

Ο τρίτος άξονας αφορά την υλοποίηση μιας μεγάλης παρέμβασης που αφορά τη βιοκλιματική αναβάθμιση της Π.Ε. του Αγίου Θωμά ( μαζί με τις Π.Ε. Παραδείσου και Πολύδροσου). Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 5.600.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Ο Δήμος Αμαρουσίου πέτυχε να αξιολογηθεί θετικά η διεκδίκηση του και σύντομα θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Η Βιοκλιματική Αναβάθμιση στην Π.Ε. Αγίου Θωμά θα αναπτυχθεί στο τμήμα νότια της Αττικής Οδού και περιλαμβάνει τις οδούς Ερατούς, Φαιάκων και Αμαρυσίας Αρτέμιδος.


Με τις παρεμβάσεις αυτές, ο Δήμος Αμαρουσίου αποδεικνύει στην πράξη το ενδιαφέρον του για την αναβάθμιση των γειτονιών της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο