Σε θετικό κλίμα συνάντηση του Δημάρχου Γ. Πατούλη με εκπροσώπους των εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 92KB|


Τη δεύτερη συνάντηση μέσα σε μία εβδομάδα είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με εκπροσώπους των εργαζομένων και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Ν. Καλλιμάνη, τον Αντιπρόεδρο κ. Σπ. Μπόγδανο, τον Πρόεδρο του Σωματείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Σπ. Μπουρνελέ και τον Αντιπρόεδρο κ. Σίμο Φερεντίνο.  

Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων για μία σειρά από ζητήματα που τους αφορούν, μεταξύ των οποίων και το νέο νομικό καθεστώς που θα διέπει από τη νέα χρονιά τη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων, οι οποίες μετατρέπονται σε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, αλλά και για τον Οργανισμό Εργασίας που έχει μπει σε διαχειριστικό έλεγχο, καθώς και τις εργασιακές σχέσεις που προκύπτουν με τη νέα χρονιά.      

Επίσης ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο για τις εξελίξεις όσον αφορά το πλεονάζον προσωπικό του Οργανισμού Εργασίας. Ήδη για 50 εργαζόμενους έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους σε υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα σε μόνιμες θέσεις δουλειάς.    
 
Παράλληλα, ενημερώθηκαν για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε εθελούσια μετακίνηση εργαζομένων από τον Οργανισμό Εργασίας και τη ΔΕΑΔΑ, αλλά και σε μετάταξη μονίμων υπαλλήλων, σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου επιλογής, εφ’ όσον οι ίδιοι το επιθυμούν, όπου η διοίκηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην χάσουν τα εργασιακά δικαιώματά τους, εφ’ όσον για κάποιο λόγο δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Πρόταση που αρχικά έγινε θετικά δεκτή από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.                                                                                         Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει πλήρης διάλογος με λεπτομέρειες πάνω στο ζήτημα αυτό.         

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημερώθηκαν επίσης  από τον κ. Δήμαρχο
για μια σειρά από ζητήματα, όπως: ο φάκελος εργαζομένου, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, την παροχή κάρτας σε όλους τους εργαζόμενους, που παρέχει σημαντικά προνόμια στον τομέα της πρόληψης της υγείας, σε προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και εκπτώσεις σε καταστήματα της πόλης.    

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν από την πλευρά τους μια σειρά από αιτήματα όπως:
1.Όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ενεργή κάρτα εργασίας προσέλευσης  και αποχώρησης.
2. Τη διαφανή καταβολή υπερωριών όπου αυτές δίνονται 
3. Την ορθή απόδοση μόνο στους εργαζόμενους που έχουν δικαίωμα σε διάφορες παροχές ( ρούχα, είδη σίτισης, επιδόματα, κ.α. ) και όχι σε όλους.                         

Ο διάλογος θα συνεχιστεί με εποικοδομητικό τρόπο την επόμενη εβδομάδα , όπως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές.              

                 


           


Μετάβαση στο περιεχόμενο