Σε συγκέντρωση κατοίκων στο Σωρό παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ. Πατούλης με κατοίκους της περιοχής του Σωρού.
|download file .jpg 99Kb|


Για το έργο της διοίκησης του Δήμου τα τελευταία 3μησι χρόνια μίλησε ο κ. Πατούλης.
|download file .jpg 106Kb| 


 


Στα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο Σωρό αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γ. Πατούλης, σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά και σημαντικά έργα στην περιοχή τους.
Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «όσα έχουν γίνει στο Σωρό τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και έχουν αλλάξει την εικόνα μιας περιοχής που για πολλά χρόνια είχε μείνει χωρίς σχέδιο και όραμα, χωρίς ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να στερείται από βασικές υποδομές».
O Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εξής έργα που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν στο Σωρό:


– Σε όλη την περιοχή πραγματοποιήθηκαν έργα ασφαλτόστρωσης οδών και διανοίξεις δρόμων.
– Κατασκευάστηκε αποχετευτικό δίκτυο και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες συνδέσεις των νοικοκυριών. 
– Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης σε δρόμους της περιοχής, που δημιουργούν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας.
– Το 2008 εγκαινιάστηκε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός που διευκολύνει εκατοντάδες οικογένειες.
– Προχωρά η μελέτη του δικτύου ομβρίων, ενώ ο Δήμος Αμαρουσίου προγραμματίζει μαζί με τη Νομαρχία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
– Έχει δρομολογηθεί η προώθηση της ένταξης στο Σχέδιο της περιοχής Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα.
– Βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς,  με την προοπτική να αξιοποιηθεί το ρέμα και να αναδειχθεί σε χώρο περιπάτου και αναψυχής. 
– Τοποθετήθηκε ηλεκτροφωτισμός στο για χρόνια εγκαταλελειμμένο γήπεδο 5Χ5 που βρίσκεται επί της οδού Ζεκάκου.
– Ο Δήμος προχώρησε στον καθαρισμό και τη δεντροφύτευση στο οικόπεδο της πλατείας Ζεκάκου.
– Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου το χώρο που βρίσκεται σήμερα το αμαξοστάσιο του Δήμου, με στόχο την απομάκρυνσή του και τη μεταφορά εκεί των οχημάτων καθαριότητας. 


Μιλώντας στους κατοίκους, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που δώσαμε λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούσαν επί σειρά ετών τους κατοίκους του Σωρού. Στόχος μας παραμένει όχι μόνο η περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής αλλά και η βελτίωση της καθημερινής ζωής, όχι μόνο της δικής σας αλλά και όλων των δημοτών μας».
Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος,  «όλα τα έργα που γίνονται στη γειτονιά του Σωρού στηρίζονται σε δημοτικούς πόρους αλλά και σε χρήματα που ο Δήμος διεκδικεί από την Κεντρική Εξουσία, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες».
Στην συγκέντρωση έδωσε το «παρών» και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ.Ζήκος.   

 


 
   
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο