Σε ευρεία σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη κατά τη συνάντηση τους στο Υπουργείο.
|download file .jpg 80KB|


Θερμό χαιρετισμό είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λίγο πριν την έναρξη της ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο για την έλεγχο της εγκληματικότητας.
|download file .jpg 86KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συμμετέχει στην σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την έλεγχο της εγκληματικότητας. Διακρίνονται επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελ. Οικονόμου, ο Νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός και ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδ. Παχατουρίδης.
|download file .jpg 100KB|


Στιγμιότυπο από την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης στο Υπουργείο, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Υγείας κας Φ. Γεννηματά, του Νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρού και των Δημάρχων της Αττικής.
|download file .jpg 121KB|


 
Σε ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υφυπουργός Υγείας Φ. Γεννηματά, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός,  ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη και άλλοι Δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου.
Η σύσκεψη είχε ως στόχο να θέσει ένα νέο πλαίσιο συμμετοχικής αντιμετώπισης του εγκληματικού φαινομένου και συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» και λειτουργίας των πρότυπων Αστυνομικών Τμημάτων.
Κατά τη σύσκεψη, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η δημιουργία Επιτροπής αντεγκληματικής πολιτικής σε κάθε Δήμο, η οποία θα έχει προληπτική δράση για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του εγκλήματος.
Επίσης ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι λόγω της ανάπτυξης του υπερτοπικού αστικού κέντρου του Αμαρουσίου, είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για καλύτερη αστυνόμευση. Εξίσου αναγκαίο είναι να προχωρήσει άμεσα η μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου στο κέντρο της πόλης, αφού η σημερινή του θέση καθιστά δυσχερή τόσο την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, όσο και την εύκολη πρόσβαση των πολιτών σε αυτό. Παράλληλα ο Δήμαρχος παρουσίασε τις ενέργειες της σημερινής Διοίκησης του Δήμου στον τομέα της φύλαξης των γειτονιών, τόσο με την αξιοποίηση του Ειδικού Σώματος Φύλαξης Γειτονιάς και τη Δημοτική Αστυνομία που πρόσφατα ενισχύθηκε με νέο προσωπικό. Όσο και με την ενίσχυση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε κάθε γειτονιά. Ενώ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για να γίνει η πόλη μας πιο ασφαλής, μπορεί και πρέπει να έχει ο απλός πολίτης -εθελοντής. Είναι σημαντική υπόθεση η ενεργοποίηση όλων των πολιτών και η συνεργασία τους με το Δήμο.
Τέλος ο κ. Πατούλης τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης συνεργασιών της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική Αστυνομία, όπως είναι η δημιουργία μικτών περιπολιών, συνεργασίες οι οποίες θα εξειδικευτούν το επόμενο χρονικό διάστημα με κοινό στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την εξυπηρέτησή του.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο