Σε εξέλιξη η εθελοντική δράση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου για την προστασία των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Τα παιδιά της πόλης μας αποτελούν προτεραιότητά μας. Σκοπός μας είναι η έγκαιρη ενημέρωση και προστασία από τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου».

Μια καινοτόμα δράση υλοποιείται, πιλοτικά στον Δήμο Αμαρουσίου, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του ΚΕΠ Υγείας. Πρόκειται για μια εθελοντική δράση, η οποία απευθύνεται σε γονείς και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση απένταντι στους κινδύνους από την ηλιακή ακτινοβολία και στην ενημέρωση γύρω από τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Η δράση περιλαμβάνει:

  1. Διερεύνηση των γνώσεων και στάσεων των γονέων και των εκπαιδευτικών γύρω από την ηλιακή ακτινοβολία
  2. Διανομή ενημερωτικού εντύπου με επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με την ηλιακή ακτινοβολία
  3. Προβολή ειδικού video στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου
  4. Επαναξιολόγηση των γνώσεων και στάσεων των γονέων και των εκπαιδευτικών γύρω από την ηλιακή ακτινοβολία μετά την παρέμβαση

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των πρώτων τριών σταδίων της δράσης, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Σήμερα, σε συνάντηση της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία απαρτίζεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Υγείας κ. Κυριάκο Σουλιώτη και την Δρ. Αγωγής Υγείας κα. Μαρία Σαρίδη με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Γιώργο Πατούλη, συζητήθηκε η πορεία της δράσης, τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά και το ενδεχόμενο υλοποίησής της και σε άλλους Δήμους.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι: «Η συγκεκριμένη δράση πρόληψης μέσα από τον επιστημονικό της χαρακτήρα, διαφοροποιείται σημαντικά καθώς δεν αποσκοπεί μόνο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων, αλλά απευθύνεται και στα ίδια τα παιδιά, χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερα ευχάριστο οπτικοακουστικό υλικό ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στο γνωστικό τους επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται υγιής νοοτροπία από τα πρώτα παιδικά χρόνια για τη σωστή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία».

 

Σχετικά αρχεία



Στιγμιότυπο από την εφαρμογή του προγράμματος σε παιδιά προσχολικής ηλικίας


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Τα λογότυπα των συνεργαζόμενων φορέων για την προστασία των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία

Μετάβαση στο περιεχόμενο