Σε εξέλιξη η διαδικασία για την κατασκευή και λειτουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email


Ο χώρος στη Β. Σοφίας ( πρώην ΙΓΕ), όπου προγραμματίζεται η κατασκευή και λειτουργία του ενός από τα δύο υπόγεια πάρκινγκ στην πόλη.

|download file .jpg 102KB|

Η πρώτη φάση του έργου «Υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή και λειτουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης στο Μαρούσι εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου 2010.


Η πρώτη φάση αφορά τη μελέτη του χρηματοοικονομικού συμβούλου για τη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου για την επένδυση μέσω ΣΔΙΤ. ʼμεσα η μελέτη εισέρχεται στη δεύτερη φάση, η οποία αφορά στη σύνταξη των τευχών του διαγωνισμού, στην προσέλκυση επενδυτών, καθώς και στην υποστήριξη του Δήμου έως την υπογραφή της σύμβασης με τον επενδυτή. Οι υπηρεσίες του χρηματοοικονομικού συμβούλου χρηματοδοτούνται από τις οριζόντιες δράσεις του ΘΗΣΕΑ.
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες της Διοίκησης είναι η αντιμετώπιση του χρόνιου ζητήματος  δημιουργίας χώρων στάθμευσης στην πόλη.
Με την κατασκευή και λειτουργία ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης στο οικόπεδο στη Β. Σοφίας ( πρώην ΙΓΕ), μετά την οριστική λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, και ενός δεύτερου στην περιοχή του Αγίου Θωμά, στο χώρο που περικλείεται από τους οδούς Γούναρη, Ν. Χωματιανού και Δημοκρίτου, δίνουμε λύσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Στόχος μας είναι πρόσθεσε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή των δύο αυτών υπόγειων χώρων στάθμευσης που θα μας ανακουφίσουν σημαντικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο