Ψηφίστηκε χτες ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου για το 2009

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:   «Μέσα από τον προϋπολογισμό του 2009 δίνουμε έμφαση στην ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου μας ενισχύοντας τις κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες που προσφέρουμε γιατί πιστεύουμε ότι ένας ισχυρός Δήμος οφείλει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη».Προσανατολισμένος στην προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες με την ανάληψη δράσεων που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου είναι ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου για το 2009 που ψηφίστηκε χτες από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μπορεί το 2009 να είναι μια δύσκολη χρονιά για το Δήμο Αμαρουσίου λόγω της «βαριάς κληρονομιάς της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής», της ακύρωσης της διαδικασίας της αναχρηματοδότησης και της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, ωστόσο – όπως είπε στη χτεσινή εισήγησή του – ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, «ο Δήμος θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα με λυμένο το εργασιακό πρόβλημα που ταλάνιζε τους εργαζόμενους και με περισσότερα έσοδα για το Δήμο που θα προέλθουν όχι από τη φορολόγηση των δημοτών αλλά από στοχευμένες κινήσεις» και πρόσθεσε: «Δίνουμε έμφαση στην ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου μας, ενισχύοντας τις κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες που προσφέρουμε, γιατί πιστεύουμε ότι ένας ισχυρός Δήμος οφείλει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη».


Ειδικότερα ο Προϋπολογισμός του 2009 προβλέπει τη διάθεση: 5 εκατ. ευρώ για τη Δημοτική Συγκοινωνία, 5 εκατ. ευρώ για τις κοινωνικές υπηρεσίες, σε προγράμματα πρόνοιας και στο Πολυϊατρείο, 1,5 εκατ. ευρώ στα ΚΑΠΗ, 4,2 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των οικογενειών μέσα από τη λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών, 3 εκατ. ευρώ για τον αθλητισμό και 1,5 εκατ. ευρώ για τον πολιτισμό.


Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2009 προβλέπει έσοδα της τάξεως των 118.603.010 ευρώ ενώ ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει συνολικά 76.624.791 ευρώ για τόκους και χρεωλύσια των δανείων που είχε πάρει ο ΄Ομιλος Δήμος Αμαρουσίου κατά το παρελθόν, ποσό που αντιστοιχεί στο 65% των εσόδων του Δήμου ενώ το κόστος μισθοδοσίας όλου του Ομίλου προϋπολογίζεται σε 49.000.000 ευρώ.


(Επισυνάπτεται ολόκληρη η εισήγηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Προϋπολογισμό 2009).

Μετάβαση στο περιεχόμενο