Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για την εγκατάσταση δραστηριοτήτων κάθε μορφής τζόγου στην πόλη

Print Friendly, PDF & Email

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην εγκατάσταση δραστηριοτήτων κάθε μορφής τζόγου στην πόλη τοποθετούμενο στα σχέδια για μετεγκατάσταση του καζίνο της Πάρνηθας σε ακίνητο στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στο κτήμα Δηλαβέρη σε έκταση που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Σπύρου Λούη και Κηφισίας.

Με ψήφισμά του εναντιώνεται σε κάθε παρέμβαση «επένδυση» και έργο στον Δήμο Αμαρουσίου χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση του Σώματος αναλυτικά, για το είδος της επένδυσης και τις επιπτώσεις της στο ανθρωπογενές και αστικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, επισημαίνεται:

«Το Μαρούσι έχει ανάγκη από ουσιαστικά αναπτυξιακά έργα που θα δημιουργούν βιώσιμες νέες θέσεις εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία της πόλης.

Το Μαρούσι χρειάζεται λύσεις στα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα και υποδομές φιλοξενίας λόγω της σημαντικής υπερτοπικής χρήσης και των σημαντικών υποδομών στον τομέα της υγείας και του αθλητισμού.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώσουν άμεσα και αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για τις φερόμενες παρεμβάσεις και κατασκευές στη συγκεκριμένη περιοχή, τα μεγέθη και το είδος χρήσης αυτών.

Κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να τοποθετηθούμε υπεύθυνα και τεκμηριωμένα.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α) να αναβάλει την προγραμματισθείσα για τις 16 Νοεμβρίου συνεδρίασή του μέχρις ότου ενημερωθεί αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης».

Μετάβαση στο περιεχόμενο