Σύσκεψη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Την Περιφέρεια Αττικής πρέπει να τη διοικούν άνθρωποι που ξέρουν να διεκδικούν, να απαιτούν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους προς όφελος των πολιτών. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας θα πρέπει να συσταθεί εξαρχής

 

Θέματα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων κατά τη χειμερινή περίοδο, αλλά και αντισεισμικής προστασίας συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο εκπρόσωπος του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, κ. Γεώργιος Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, o εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης κ. Κω/νος Μούγιος, ο Διευθυντής του ΙΓΕ κ. Γιώργος Μπαλωτής, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσσης Σιώμος και οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ κ. Νικόλαος Καρβελέας και  κα Μαρία Μανουσάκη.    

Επίσης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο συντονιστής επί θεμάτων πολιτικής προστασίας κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου. 

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου είναι μία οργανωμένη ομάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα  όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα.      

«Θεωρώ- πρόσθεσε- πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός εκπαίδευσης, ώστε την κρίσιμη στιγμή να μπορούμε να τον εφαρμόσουμε και να γνωρίζουμε που μπορούμε να συνεργαστούμε και ποιος ο ρόλος του καθενός μας.»

Αναφερόμενος στην αναποτελεσματικότητα της Περιφέρειας Αττικής, υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να συσταθεί εξαρχής η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.»

«Η Αυτοδιοίκηση Β’ Βαθμού – επεσήμανε- θα έπρεπε να έχει μία ισχυρή Πολιτική Προστασία, ώστε να μπορεί να  συνδράμει ουσιαστικά τους Δήμους στην προστασία της ζωής και τις περιουσίας των πολιτών.

 Δυστυχώς, αν και χρηματοδοτείται από όλους εμάς τους πολίτες, αυτό που διαπιστώνουμε ως αυτοδιοικητικοί είναι η ανεπάρκεια της Διοίκησής της.

Την Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να τη διοικούν άνθρωποι που ξέρουν να διεκδικούν, να απαιτούν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους προς όφελος των πολιτών τόνισε ο κ. Πατούλης.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι, μετά από ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του φορέα που εκπροσωπούσαν το προηγούμενο διάστημα , αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό των νέων δράσεων Πολιτικής Προστασίας, όπως, προγράμματα αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία. 

 

Σχετικά αρχείαΣύσκεψη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου_1


Σύσκεψη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο