Προτεραιότητα της Νέας Δημοτικής Πολιτικής η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης και η ενίσχυση της τοπικής αγοράς

Print Friendly, PDF & Email


Συνάντηση Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου

Με το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης. Η συνάντηση αυτή έγινε ύστερα από αίτημα που διατύπωσε ο Ε.Σ.ΑΜ. και στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα η Νέα Δημοτική Αρχή της πόλης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υποβολή από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου προς το Δήμο μιας σειράς προτάσεων, που στόχο έχουν την αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Στα μέτρα που προτείνονται από τον εμπορικό κόσμο του Αμαρουσίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, ενίσχυση του δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας, εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης παρά την οδό, προβολή της τοπικής αγοράς από το Δήμο κλπ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τη σειρά του τόνισε ότι « αποτελεί προτεραιότητα της Νέας Δημοτικής Πολιτικής η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης και η ενίσχυση της τοπικής αγοράς».
Και πρόσθεσε ότι « στα πλαίσια αυτά δρομολογούνται ήδη μια σειρά από πολιτικές όπως:

  • η ανάθεση στο επόμενο διάστημα για τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, που θα αποτελέσει εργαλείο για την εφαρμογή των κατάλληλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
  • η συστηματική επικοινωνιακή προβολή από πλευράς Δήμου των πλεονεκτημάτων της τοπικής εμπορικής αγοράς, μια πρωτοβουλία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη
  • η κατασκευή νέων χώρων στάθμευσης και ο επανασχεδιασμός των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης παρά την οδό.
  • η εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, με βάση τα συμπεράσματα της κυκλοφοριακής μελέτης που θα εκπονηθεί
  • η συμπαράσταση του Δήμου στο δικαστικό αγώνα του ΕΣΑΜ στην υπόθεση του IBC.
  • η περαιτέρω ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας

Τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης όσο και το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους την πρόθεση τους να συνεργαστούν στενά. Και στο επόμενο διάστημα πρόκειται να συγκροτηθεί από το Δήμο Αμαρουσίου μια επιτροπή για την ανάπλαση και αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου, του ΕΣΑΜ, Συλλόγων και κατοίκων της περιοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο