Γιώργος Πατούλης προς εργαζομένους του Δήμου: « Να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, για την αναγέννηση της πόλης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας».

Print Friendly, PDF & Email

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γεωργίου Πατούλη, των Αντιδημάρχων, του γενικού γραμματέα και άλλων μελών της διοίκησης. Επίσης  παραβρέθηκαν ο πρόεδρος των εργαζομένων και του σωματείου εργαζομένων και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ρένα Χαλιώτη ευχήθηκε στους εργαζόμενους «Χρόνια Πολλά» και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η τετραετία θα είναι για το Μαρούσι  «η τετραετία της ανθρωπιάς».

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Πατούλης, επισήμανε ότι η Νέα Δημοτική Αρχή θα δώσει ιδιαίτερο βάρος  στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, καθώς και στην αντιμετώπιση των εργασιακών ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δήμο.
Επανέλαβε τη δέσμευση του για  συνεργασία και συμμετοχή των συλλόγων των εργαζομένων στις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η διοίκηση και τους αφορούν.  Ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί αρχή για τον ίδιο και τη νέα διοίκηση, να τεθεί ως μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης των εργαζομένων, το κριτήριο της αξιοσύνης.  Και τους κάλεσε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη και τους κατοίκους της.

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους
Ο Δήμαρχος της πόλης υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ότι από εφέτος θα έχουν από τη διοίκηση τον απόλυτο σεβασμό, την απόλυτη αξιοπρέπεια και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας. Έκανε ειδική αναφορά στις συνθήκες που επικρατούν σε ορισμένους χώρους εργασίας κάποιων υπηρεσιών του Δήμου, τονίζοντας ότι «πολλές από αυτές θα αλλάξουν», σημειώνοντας ότι «ήδη έχει ξεκινήσει αυτή η διεργασία και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν αυτές οι αλλαγές».

 

Γιατρός εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου
Ο Δήμαρχος έδωσε έμφαση στα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, τονίζοντας τη σημασία που δίνει στο θέμα της πρόληψης.  Και υποσχέθηκε ότι οι
« Οι γιατροί εργασίας, οι οποίοι δεν υφίσταται σήμερα, θα υπάρξουν  σύντομα στο Δήμο Αμαρουσίου. Και εφ’ όσον το επιτρέψουν τα οικονομικά του Δήμου πιθανότατα να υπάρχουν  και ιδιωτικοί τρόποι ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των εργαζομένων».

Όχι στους εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων
Ένα άλλο ζήτημα που έθιξε ο Δήμαρχος και το οποίο απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, είναι αυτό που αφορά το καθεστώς εργασίας τους. Μίλησε για την ύπαρξη «εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων, με διαφορετικό καθεστώς απασχόλησης και διαφορετικά μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα». Τα φαινόμενα αυτά τόνισε ότι « ως Διοίκηση με ιδιαίτερη σπουδή είτε με πολιτικές αποφάσεις, είτε με πολιτικές πιέσεις, είτε με δικαστικές συμμετοχές θα προσπαθήσουμε να τις εξομαλύνουμε».

Συνεργασία με τους εργαζόμενους
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δήμαρχος στη σημασία που δίνει στη συμμετοχή και στη συνεργασία όλων για τις όποιες αλλαγές.
« Θα είμαστε σε επικοινωνία, θα είμαστε σε συνεχή συζήτηση με τους συλλόγους σας. Εξάλλου, έχομε υποσχεθεί ότι οι σύλλογοι των εργαζομένων θα είναι τα συμβουλευτικά όργανα της Δημοτικης Αρχής και αυτό θα τηρηθεί χωρίς καμμία διάκριση για κάθε εργασιακό χώρο».

Μας αφορά όλους η αναγέννηση της πόλης
Ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τους εργαζόμενους από οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν βρίσκονται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. «Η αναγέννηση της πόλης είναι υπόθεση όλων μας, μας αφορά όλους μας.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι κομματικές ταυτότητες έξω από το Δήμο
Παράλληλα, επισήμανε ότι μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης για κάθε εργαζόμενο είναι το κριτήριο της αξιοσύνης.  «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν μας αφορούν ούτε οι κομματικές ταυτότητες, ούτε και τι έχομε στηρίξει έως σήμερα. Σας θεωρούμε το ίδιο και όλοι μπαίνουμε κάτω από το κριτήριο αξιοσύνης. Η επιβράβευση των εργαζομένων είναι κάτι που είναι χρήσιμο και θα γίνεται διαρκώς».

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης την ομιλία του εξέφρασε την πεποίθηση ότι του χρόνου σε αυτήν την αίθουσα θα είμαστε πιο χαρούμενοι γιατί θα ξέρουμε ότι χωρίς παρώπιδες, χωρίς προκαταλήψεις ο καθενας με το δικό του τρόπο και τη δική του αξία θα έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό, με ένα στόχο το καλύτερο μέλλον της πόλης που το χρωστούμε όλοι.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του γενικού γραμματέα κ. Μιχάλη Χρηστάκη, ο οποίος τόνισε επίσης τη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στη συνεργασία με όλους τους φορείς των εργαζομένων. Και ευχήθηκε κόβοντας το κομμάτι της πίτας στους εργαζόμενους καλή συνεργασία, αποδοτική για το καλό όλων και κατ’ επέκταση και των πολιτών της πόλης.

Επίσης, εκ μέρους της Διοίκησης ευχές στους εργαζόμενους απηύθυναν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Πουλόπουλος, Τάσος Γιαννακόπουλος, Μάριος Μαραγκάκης, Στέφανος Τσιπουράκης, και Γεώργιος Ζήκος.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων  και ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου κ.κ. Λάζαρος Καγιάς και Ευάγγελος Καγιάς, αντίστοιχα, έδωσαν από την πλευρά τους τις δικές τους ευχές στους συναδέλφους εργαζόμενους.

Χαιρετισμό και ευχές στους εργαζόμενους απηύθυναν επίσης οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ.  Πάνος Αλεξανδρής και Στάθης Ραγκούσης και ο επικεφαλής της Δημοτικής Ενότητας Μπάμπης Ζιώγας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κλήρωση και την ανακοίνωση των ονομάτων των εργαζομένων που κέρδισαν εφέτος τα δώρα που προσφέρει ο Δήμος για το καλό της νέας χρονιάς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο