Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αμαρουσίου σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση στους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής από τη νεαρή ηλικία θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων»


Ο Δήμος Αμαρουσίου, δείχνοντας την ευαισθησία του στα θέματα της κυκλοφοριακής αγωγής, υποστηρίζει την σωστή εκπαίδευση και αγωγή των παιδιών ήδη από την σχολική ηλικία.
Στο πλαίσιο αυτό και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει και φέτος το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που ξεκίνησε πέρσι, σε συνεργασία με το κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής «0-6 Kiddy Car».


«Εκπαιδεύοντας τα παιδιά στους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής από τη νεαρή ηλικία, συμβάλουμε αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων», δηλώνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης».


Το εν λόγω πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Παιδία & Θρησκευμάτων, Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών & Επικοινωνιών. Σκοπός του «0-6 Kiddy Car» είναι να μάθουν τα παιδιά εντελώς δωρεάν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, αλλά και τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονούν, συνδυάζοντας τη μάθηση με την διασκέδαση, σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας σαν αυτές που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους, με ειδικά βενζινοκίνητα αυτοκινητάκια, φωτεινούς σηματοδότες κ.α.
Το Πρόγραμμα επισκέψεων που ξεκίνησε, περιλαμβάνει επισκέψεις:


-Τετάρτη19 & Πέμπτη 20 Νοεμβρίου: 15ο Δημοτικό Σχολείο
-Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Νοεμβρίου: 13ο Δημοτικό Σχολείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο