Πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης υλοποιεί και φέτος ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email 


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/09/2014 – 12/09/2014


Ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει να υποστηρίζει τους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, διατηρώντας και ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων, των εθελοντών της πόλης, αλλά και την ευγενική προσφορά απλών πολιτών.    


Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα  δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης παρέχοντας τη δυνατότητα σε μαθητές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών τους αναγκών.


Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγκεκριμένα σε μαθητές με γονείς ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.


Οι θέσεις φοίτησης εξασφαλίζονται χάρη στην αγαστή συνεργασία και στο υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης μας, οι οποίοι, βάσει των δυνατοτήτων τους, διαθέτουν δωρεάν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις για τις παραπάνω κατηγορίες μαθητών.


Για την επιλογή των μαθητών συναξιολογούνται από τους κοινωνικούς λειτουργούς:
1. Οικονομικά κριτήρια
2. Κοινωνικά κριτήρια
3. Κατάσταση υγείας
4. Προσωπικό ενδιαφέρον υποψηφίων


Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η κατάθεση των ακόλουθων δικαιολογητικών* :
1. Εκκαθαριστικό 2014
2. Φωτοτυπία ταυτότητας
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
5. Αίτηση (συμπληρώνεται στο Γραφείο)
* Η υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 09:00-13:00, στα τηλέφωνα: 213 20.31.920 – 921.


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/09/2014-12/09/2014


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο