Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη σε συνάντηση με Δημάρχους και Αυτοδιοικητικά Στελέχη από την Αττική, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης Δ. Στεργίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Στεργίου – Καψάλη στη συνάντηση του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση με Δημάρχους και Αυτοδιοικητικά Στελέχη από την Αττική.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου – Καψάλης με το Δήμαρχο Π. Φαλήρου Διον. Χατζηδάκη.Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση με Δημάρχους και Αυτοδιοικητικά Στελέχη από όλο το Νομό Αττικής.


Σε συνάντηση Δημάρχων και Αυτοδιοικητικών Στελεχών από όλο το Νομό Αττικής, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση» κος Γιώργος Πατούλης.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η ενημέρωση των στελεχών που στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή και η περαιτέρω προώθηση των πολιτικών στόχων που έχουν τεθεί, ενόψει της διαδικασίας για την εκλογή νέων Προεδρείων και Δ.Σ. στην Π.Ε.Δ.Α. και την Κ.Ε.Δ.Ε.. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ευρύτατη στήριξη που έχει λάβει μέχρι σήμερα το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση από δεκάδες Δημάρχους και στελέχη του θεσμού σε όλη την Ελλάδα. Στήριξη που οφείλεται στο γεγονός ότι το Κίνημα αυτό είναι πραγματικά ανεξάρτητο από κόμματα και υποστηρίζεται από ανθρώπους που πιστεύουν σε μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: « Συμμετέχουμε σε μια πρωτοβουλία που αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και το κυριότερο, είμαστε μια νέα ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση που έχει ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας, κι όχι μια κίνηση με σημαία ευκαιρίας.                                                
Η επόμενη περίοδος προσφέρεται για δημιουργική ανασυγκρότηση, κινητοποίηση και ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών. Αξιοποιώντας την εμπειρία των παλαιότερων και εκμεταλλευόμενοι την όρεξη και την ορμή των νεοεκλεγέντων στελεχών, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη, καταρχήν αναβαθμίζοντας το ρόλο και τη δυναμική των θεσμικών μας  οργάνων» .

Επανέλαβε ότι το Κίνημα Ανατροπής θέτει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την εκλογή των νέων μελών των Δ.Σ. τους, θέτοντας ως προτεραιότητες:

1. Την Διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α.

2. Τη Διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους Ο.Τ.Α., με συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν στη διαχείριση του ΕΣΠΑ αλλά και στους πόρους του Πράσινου Ταμείου.

3. Την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

4. Την κατοχύρωση νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.


Ζήτησε τη στήριξη όλων των παρευρισκομένων στο Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση και στην υποψηφιότητα τόσο του Δ. Στεργίου – Καψάλη όσον αφορά την Π.Ε.Δ.Α. , όσο και ως προς το πρόσωπό του όσον αφορά την Κ.Ε.Δ.Ε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο