Περισσότερους από 800 αντιφυματικούς εμβολιασμούς σε παιδιά του Δημοτικού πραγματοποίησε το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΚατά τη διαδικασία εμβολιασμού σε μαθητή Δημοτικού σχολείου της πόλης.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού από το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία καθώς, και σε τρία ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.


Πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν δερμοαντιδράσεις mantoux σε 463 μαθητές και αντιφυματικά εμβόλια BCG σε 356 μαθητές της πόλης μας.


Για την επιτυχία του προγράμματος πολύτιμη ήταν η συμμετοχή των εθελοντών παιδιάτρων Ελένης Μελιάδου, Αναστασίας Φλόκου, καθώς, επίσης, των επισκεπτριών Υγείας Ευαγγελίας Παπαγιάννη, Αγγελικής Βλάσση, και Μάγιας Μαρκοπούλου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού σημείωσε: «σε μία περίοδο όπου το έλλειμμα σε υπηρεσίες πρόληψης της Υγείας είναι μεγάλο, έλλειμμα που διευρύνεται λόγω και της οικονομικής κρίσης, εμείς στο Μαρούσι συνεχίζουμε, αξιοποιώντας τις δομές του Δήμου μας, να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης που θωρακίζουν την υγεία των παιδιών μας».


Ο κ. Πατούλης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους εθελοντές του Δήμου για τη σημαντική προσφορά τους, για ακόμη μία φορά, στην προσπάθεια του Δήμου να προσφέρει μία καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.


Συμπληρωματικός αντιφυματικός εμβολιασμός mantoux θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 και BCG την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στις 9.30 το πρωί.


Την εποπτεία του προγράμματος είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Νικόλαος Κάββαλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο