Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου η εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό και Κοινωνική Πολιτική

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, στο Δημαρχείο της πόλης, η εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό και Κοινωνική Πολιτική” που διοργάνωσαν τα παραρτήματα της «Παναθηναϊκής» Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών Αμαρουσίου, Πεύκης και Αγίας Παρασκευής.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αφού καλωσόρισε  τους ομιλητές καθώς και την Πρόεδρο της “Παναθηναϊκής”,  προχώρησε σε ένα σύντομο χαιρετισμό όπου αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της συζήτησης, τονίζοντας ότι αυτό οριζόντια επηρεάζει τις ζωές όλων των ανθρώπων, όλων των πολιτών, όλων των Ελλήνων. Συνέχισε αναφερόμενος στο εξαιρετικά πολύπλοκο και εξαιρετικά δύσκολο θέμα της αντιμετώπισης του συνταξιοδοτικού και του ασφαλιστικού με όλες του τις διαστάσεις, οικονομικές, κοινωνικές, αναπτυξιακές καθώς και τον κυρίαρχο ρόλο που έχει το ζήτημα του δημογραφικού στη χώρα μας.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε η Πρόεδρος της «Παναθηναϊκής» Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών Μαρία Γιαννίρη, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία αλλά και τους συμμετέχοντες στη συζήτηση οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την οργάνωση Γυναικών της «Παναθηναϊκής». Τέλος συνέχισε κάνοντας αναφορά στην αείμνηστη Βάσω Γεωργοπούλου (Πρώην Πρόεδρο του Παραρτήματος Αμαρουσίου-Πεύκης της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΉ»), κλείνοντας με μια μικρή ιστορική αναδρομή για την εν λόγω Οργάνωση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι  ειδικοί για το θέμα – που αναφέρθηκαν στο μέλλον του συνταξιοδοτικού και σε έναν αναγκαίο ανασχηματισμό του ασφαλιστικού –  Φωτεινή Βρύνα, Επικεφαλής Τομέα Ισότητας Φύλων Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Αλέξης Μητρόπουλος, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Πρόεδρος ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ. (Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους), Δημήτρης Μπολόφης, Εργατολόγος, Ηλίας Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων.

Τη συζήτηση συντόνισε η Ελένη Τσουκλείδου (Δικηγόρος παρ, Αρείω Πάγω, Πρόεδρος «Παναθηναϊκής» Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών παραρτήματος Αμαρουσίου-Πεύκης.

Έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο