Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης στη συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια με τους Δημάρχους της Αττικής

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)  Γ. Πατούλης με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)  Γ. Πατούλης με το νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτρ. Γεωργιάδη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)  Γ. Πατούλης συμμετέχει  στη συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια με τους Δημάρχους της Αττικής.


 


Στη συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κου Νικόλαου Δένδια με τους Δημάρχους της Αττικής, παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κου Πάτροκλου Γεωργιάδη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) κος Γιώργος Πατούλης.


Αντικείμενο της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους Δημάρχους ήταν η συζήτηση επί των θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και στην αντιπυρική προστασία και δασοπυρόσβεση των περιαστικών δασικών εκτάσεων των Δήμων της Αττικής.


Κατά τη συνάντηση ο κος Πατούλης ευχήθηκε στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη «καλή επιτυχία» στο  δύσκολο και απαιτητικό έργο που έχει να επιτελέσει, ενώ  αναφερόμενος στα ζητήματα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης ανέπτυξε διεξοδικά τις ενέργειες και το έργο που έχει υλοποιήσει ο ΣΠΑΠ για τη θωράκιση των Δήμων μελών του Συνδέσμου κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και την επιχειρηματική ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται ο Σύνδεσμος, παρά την ολιγωρία της κεντρικής εξουσίας στη διάθεση των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων και πόρων.           
Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της εκπαίδευσης των εθελοντών με επιστημονικά κριτήρια για την πυροπροστασία και τη διαχείριση πυρκαγιών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στους Δήμους μέλη, καθώς και στο θέμα της ασφάλισης των εθελοντών που συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις του Συνδέσμου.


Ο κος Πατούλης ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου να υπάρξει μία ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση να προηγηθεί ομαδοποίηση των θεμάτων πολιτικής προστασίας και ασφάλειας των πολιτών ανά περιοχή.Επίσης έθεσε υπόψη της το ζήτημα της μη διάνοιξης των δασικών δρόμων, ώστε να μπορούν να επέμβουν τα πυροσβεστικά οχήματα και  να προσεγγίζουν οι υδροφόρες για το πότισμα των δενδρυλίων που φυτεύτηκαν κατά τους χειμερινούς μήνες. Για το θέμα αυτό ζήτησε να υπάρξει συνάντηση των Συνδέσμων Πολιτικής Προστασίας με τους Δασάρχες, το Πυροσβεστικό Σώμα και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Παράλληλα, ο κος Πατούλης ζήτησε την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και την έγκαιρη διάθεση των απαιτούμενων πόρων για την πυροπροστασία και πυρασφάλεια.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός κος Δένδιας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση του να υποδεχθεί στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη τους Δημάρχους της Αττικής, προκειμένου να συζητήσουν τα δύο θέματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη. «Το πρώτο έχει να κάνει με την πυρόσβεση,  για την οποία ζήτησα τη βοήθεια των Δημάρχων, σε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και το δεύτερο που είναι επίσης σημαντικό είναι το ζήτημα της εγκληματικότητας, όπως και η αντιμετώπιση του τεράστιου θέματος της παράνομης μετανάστευσης, για τα οποία η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απολύτως απαραίτητη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κος Υπουργός.
    
Από την πλευρά του  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Π. Γεωργιάδης μετά το πέρας της συνάντησης υπογράμμισε: ‘Στη σημερινή πρώτη συνάντηση με τους Δημάρχoυς της Αττικής, παρουσία του Υπουργού κ. Δένδια, αντηλλάγησαν απόψεις και δώσαμε την ευκαιρία σε όσους παρευρίσκοντο, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μας κάνουν τις παρατηρήσεις τους, σε θέματα της αρμοδιότητάς μας. Συζητήθηκαν τα άμεσα ζητήματα της πρόληψης και της πυρόσβεσης, ετέθησαν ζητήματα αστυνόμευσης και προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλη την Αττική. Πιστεύω ότι έγινε μια πρώτη πολύ σοβαρή εποικοδομητική συζήτηση. Το Υπουργείο θα εξετάσει τα αιτήματα των Δημάρχων που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Ετέθησαν φυσικά και αιτήματα για τα οποία χρειάζεται χρόνος, για τα οποία επίσης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε’.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο