Ολοκληρώθηκε ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου από το Δημοτικό Πολυιατρείο

Print Friendly, PDF & Email

|download .zip file 167KB|Εντείνοντας το πρόγραμμα των εμβολιασμών, το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών Διεύθυνση Υγείας Ανατολικού Τομέα, πραγματοποίησε αντιφυματικό εμβολιασμό σε παιδιά της 1ης και 6ης τάξης που φοιτούν στα  15 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και στο 1ο & 2ο  Ειδικό Σχολείο (Σικιαρίδειο).
Πιο συγκεκριμένα, σε δερμοαντίδραση Mantοux υπεβλήθησαν 455 παιδιά, ενώ σε εμβόλιο BCG 335 παιδιά, πάντα κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης των γονέων.
Στο πρόγραμμα αυτό, από το Δημοτικό Πολυϊατρείο συμμετείχαν ο εθελοντής ιατρός Πνευμονολόγος Κος Τσούτσος, η εθελόντρια   Παιδίατρος Κα Μελιάδου Ελένη, η υπεύθυνη Προγραμμάτων Εμβολιασμών του Πολυϊατρείου  Κα Καίτη Σεβαστή και η Κα Παπαδοπούλου Κατερίνα.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επέβλεψε προσωπικά την διαδικασία, δήλωσε: «Πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι η διαρκής ενημέρωση και η πρόληψη της υγείας, ώστε να μπορούμε όλοι να έχουμε μια καλύτερη ζωή. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιδιά μας, ο  Δήμος Αμαρουσίου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και παρέχει τις υπηρεσίες πρόληψης που είναι απαραίτητες».


  

Μετάβαση στο περιεχόμενο