Ο Εορτασμός των Θεοφανίων στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

|download .zip file 66 KB|
|download .zip file 51 KB|

Με θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκαν στο Μαρούσι τα Θεοφάνια και τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων.  Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη , των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και εκπροσώπων συλλόγων της πόλης.
Ακολούθησε  ο Αγιασμός των Υδάτων, που έγινε όπως κάθε χρόνο, στην πλατεία Αγίας Λαύρας με τη συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου Αθμονέων, που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού μεγάρου, παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.
Κατά την κοπή της πίττας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στον μήνα, θα τοποθετηθεί το άγαλμα της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην είσοδο του Δημαρχείου, ενώ ένα ακόμη αντίγραφο του θα τοποθετηθεί και στην Πλατεία Κασταλίας, στην φυσική του θέση, στην κρήνη που υπάρχει εκεί. Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες αναβάθμισης του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Αμαρουσίου, όπως και οι διαδικασίες για την δημιουργία Αρχαιολογικού μουσείου, για να φιλοξενηθούν εκεί τα εκατοντάδες ευρήματα των ανασκαφών κατά τη διάνοιξη της Αττικής Οδού αλλά και άλλα ευρήματα, που σήμερα βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο της Κηφισιάς.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων κ. Μαρούλα Χατζηδημητράκη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη για την τοποθέτηση των πλακών με τα ονόματα των πεσόντων μαρουσιωτών κατά το 1821, κάτι που αποτελούσε αίτημα του Συλλόγου για δεκαετίες και που έγινε πραγματικότητα από τη Νέα Δημοτική Αρχή. 


 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο