Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην πόλη του Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας. Υπογραφή Κοινής Διακήρυξης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Επικαιροποιήθηκε ο στόχος μας να μετεξελιχθεί η Αυτοδιοίκηση σε όλη την Ευρώπη, σε έναν ισχυρό πυλώνα αναπτυξιακής επανεκκίνησης των χωρών-μελών»

 

 

Με την υπογραφή κοινής Διακήρυξης από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και εκπροσώπους φορέων της Γερμανικής Αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας,  παρουσία 480 συμμετεχόντων εκ των οποίων 185 Ελλήνων εκπροσώπων από την  τοπική αυτοδιοίκηση.

Την κοινή διακήρυξη συνυπέγραψαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης,  ο κ. Gerhard Bauer, έπαρχος του Schwäbisch Hall, ο R.Kehle Αντιπρόεδρος Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας και ο Π.Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.  

Στη Διακήρυξη διατυπώνεται, μεταξύ άλλων, η κοινή διαπίστωση ότι η διασυνοριακή συνεργασία, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί  μια χρήσιμη ανταλλαγή εμπειριών για όλους τους ενδιαφερόμενους, η οποία συμβάλλει στην επίλυση  των σημερινών προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα επισημαίνεται η σημασία της δημιουργίας της κοινής Πολιτικής Επιτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκησης, που απαρτίζεται από Ανώτατα Στελέχη των δήμων και περιφερειών καθώς και εκπροσώπους επιμελητηρίων των δύο χωρών και υπογραμμίζεται πως μέσω της Ελληνογερμανικής συνεργασίας προβάλλονται κοινά πεδία δράσης, καλές πρακτικές και υποδεικνύονται    τρόποι μελλοντικής ανάπτυξης της δομής και του περιεχομένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Επιπρόσθετα τονίζεται πως η Πολιτική Επιτροπή θα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση εντός έξι μηνών, για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων από τους ελληνικούς και γερμανικούς Δήμους και τις Περιφέρειες και ανακοινώνεται η έγκριση της δημιουργίας του Ελληνογερμανικού Γραφείου Νέων καθώς και η συμμετοχή των Ελλήνων της Γερμανίας, στις εργασίες της Εθνοσυνέλευσης.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

 

« Ενωμένοι όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο το κοινό ευρωπαϊκό μας όραμα για μία  Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων και των ίσων ευκαιριών, με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας.

Μέσα από τις πολύ επιτυχημένες εργασίες της Ελληνογερμανικής Εθνοσυνέλευσης που μόλις ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή της κοινής μας Διακήρυξης,  ενισχύθηκαν οι δεσμοί των δύο λαών και επικαιροποιήθηκε ο στόχος μας να μετεξελιχθεί η Αυτοδιοίκηση σε όλη την Ευρώπη, σε έναν  ισχυρό πυλώνα αναπτυξιακής επανεκκίνησης των χωρών-μελών.

Από τις εργασίες της Εθνοσυνέλευσης αναδείχθηκαν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε πόλεις των δύο χωρών, έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία μας με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Αυτή η τεχνογνωσία δεν θα μείνει αναξιοποίητη. Στόχος μας είναι να μεταλαμπαδευθεί σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ισχυροποιήσουμε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και να βάλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο των αποφάσεων». 

 

Σχετικά αρχείαΟλοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην πόλη του Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας. Υπογραφή Κοινής Διακήρυξης_1


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην πόλη του Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας. Υπογραφή Κοινής Διακήρυξης_2


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην πόλη του Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας. Υπογραφή Κοινής Διακήρυξης_3


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην πόλη του Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας. Υπογραφή Κοινής Διακήρυξης_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο