Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην 3η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

Print Friendly, PDF & Email
Την αμέριστη στήριξη του σε όλους τους Έλληνες αιρετούς που συμμετέχουν σε αυτοδιοικητικούς φορείς της Ευρώπης εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης,  σε παρέμβαση του στην 3η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης τηςΕυρώπης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
 
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ουσιαστική συμβολή του δικτύου στην ισχυροποίηση και ενδυνάμωση των αυτοδιοικητικών δεσμών μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρώπης, με στόχο την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών αλλά και την ανταλλαγή πολύτιμης τεχνογνωσίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
 
Σε αυτό το πλαίσιο χαιρέτισε την απόφαση έκδοσης ενός λευκώματος για την ιστορία του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών αυτοδιοίκησης Ευρώπης, προκειμένου να αναδειχθεί και με έμπρακτο τρόπο η συμπαράσταση της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης Α’βαθμού.
 
«Στόχος μας η συνέχιση της λειτουργίας του δικτύου και η ανάληψη πρωτοβουλιών με αναπτυξιακό πρόσημο» ανέφερε χαρακτηριστικά και διατύπωσε τη βούληση της ΚΕΔΕ να συνδράμει, με όσα μέσα διαθέτει, προκειμένου το εν λόγω δίκτυο να μετεξελιχθεί σε παγκόσμιο.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση όπως επισήμανε, θα δρομολογηθούν ενέργειες και θα προγραμματιστεί ένας συντονισμός προκειμένου να συμμετάσχουν αιρετοί εκπρόσωποι από την Αμερική και την Ωκεανία. 
 
Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνηγόρησε με την πρόταση του Δικτύου να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ φορέων  της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής αυτοδιοίκησης  καθώς και με την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση συναντήσεων εργασίας Ελλήνων αιρετών που εκπροσωπούν αυτοδιοικητικούς φορείς της Γερμανίας και της Μ.Βρετανίας.
 
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Πατούλης εξέφρασε την υποστήριξη του και στην ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως η ΚΕΔΕ έχει αποδείξει έμπρακτα πως βρίσκεται κοντά στους ομογενείς και τους θεωρεί συνοδοιπόρους στην εθνική προσπάθεια για την αναγέννηση της χώρας. «Θα συνδράμουμε σε ότι ανάγκες έχουν και ιδιαίτερα σε φαρμακευτικό υλικό» ανέφερε, καταλήγοντας. 
 
Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης τηςΕυρώπης, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δημοτικός Σύμβουλος Solna Σουηδίας Γ.Κοντορίνης, ο αντιπρόεδρος του Δικτύου ,μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Σιθωνίας Ι. Τζίτζιος, το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Τ. Κανταράς και αιρετοί από όλη την Ευρώπη.
Μετάβαση στο περιεχόμενο