Οι «μάσκες» της δήθεν αλληλεγγύης έπεσαν

Print Friendly, PDF & Email

Αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης για κάποιες παρατάξεις, η ανάγκη των συμπολιτών μας


Χρειάστηκε να περάσουν μόλις 24 ώρες από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου για να επιβεβαιωθεί η ορθότητα των όσων επισημάναμε σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα που κρύβονταν πίσω από τη δράση της «Κίνησης Αλληλέγγυοι Δρόμοι» που εμφανίστηκε στην πόλη το τελευταίο διάστημα.

Η συγκεκριμένη κίνηση σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια δράση δήθεν αλληλεγγύης ρυπαίνοντας την πόλη με παράνομη αφισοκόλληση. Αναγγέλλοντας τη χρησιμοποίηση ενός δημοτικού χώρου για τον οποίο δεν είχε εξασφαλίσει νόμιμη άδεια. Προωθώντας τη διακίνηση προϊόντων χωρίς να διασφαλίζεται η ποιότητά τους και η ασφάλεια των καταναλωτών.


Από την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης επιβεβαιώθηκε πως πίσω από την κίνηση αυτή τελικά βρίσκονταν συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις και πρόσωπα που την καθοδηγούν.


Συμπτωματικά πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες δημοτικές παρατάξεις που πρωτοστατούσαν το προηγούμενο διάστημα στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ενάντια στην πραγματοποίηση μιας σειράς έργων στην πόλη.


Είναι τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες παρατάξεις που απουσιάζουν όλα αυτά τα χρόνια από τις δεκάδες κοινωνικές πρωτοβουλίες που διοργανώνει ο Δήμος με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση, από τις πρωτοβουλίες και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και του πράσινου της πόλης μας.


Είναι τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες παρατάξεις που εκπροσωπούν τις δυνάμεις της απραξίας και της αδράνειας και η δράση τους καθοδηγείται όχι από αισθήματα αλληλεγγύης αλλά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.


Όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις τους, έτσι και σε αυτήν της Κυριακής, οι πολίτες του Αμαρουσίου τους γύρισαν την πλάτη, γιατί οι συμπολίτες μας δεν ξεγελιούνται. Γυρίζουν την πλάτη σε αυτούς που επενδύουν στο φόβο και στην ανασφάλεια, σε αυτούς που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τις δυσκολίες που βιώνουν σήμερα χιλιάδες συνάνθρωποί μας.


Για την τοπική μας κοινωνία η αλληλεγγύη δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας ούτε ευκαιρία μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο