Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Προχωρά η σύσταση τεσσάρων περιφερειακών ΚΕΠ στις γειτονιές του Αμαρουσίου.

Print Friendly, PDF & Email

 

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών Απόστολου Ανδρεουλάκου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Το Δημαρχείο Αμαρουσίου επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος, προσκεκλημένος του νέου Δημάρχου της πόλης κου Γιώργου Πατούλη.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Υφυπουργού ήταν αφενός να εξεταστούν οι τρόποι υλοποίησης του αιτήματος που υπέβαλλε ο Γιώργος Πατούλης προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., προκειμένου να δημιουργηθούν 4 νέα μίνι – ΚΕΠ σε γειτονιές του Αμαρουσίου. Και αφετέρου, να διαπιστώσει ο Υφυπουργός από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΠ, που στεγάζεται εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος, μετά το πέρας της συνάντησης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα που αφορούν το καθεστώς απασχόλησης των εργαζομένων του ΚΕΠ της πόλης μας, επισημαίνοντας ότι «η προηγούμενη δημοτική αρχή από μόνη της είχε αποφασίσει να μην υποβάλλει προς το Υπουργείο Εσωτερικών αίτηση για τη σύσταση  θέσεων στο ΚΕΠ, προκειμένου αυτές να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό που θα προσλαμβάνονταν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.» Επίσης τόνισε ότι «υπάρχει πολύ στενή συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή της πόλης» και δεσμεύθηκε ότι στο επόμενο διάστημα θα συσταθούν τέσσερα περιφερειακά ΚΕΠ στις γειτονιές του Αμαρουσίου, στα οποία θα απασχολείται το υπάρχον προσωπικό του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι έγινε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Υφυπουργό και τον  ευχαρίστησε για την ανταπόκριση που έδειξε στο κάλεσμα της νέας δημοτικής αρχής.
Και τόνισε ιδιαίτερα  « στο αμέσως προσεχές διάστημα θα είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε μια από τις βασικές δεσμεύσεις που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή απέναντι στους πολίτες της πόλης. Σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. προχωράμε στη σύσταση 4 νέων μίνι – ΚΕΠ, σε ισάριθμες γειτονιές του Αμαρουσίου. Ο αρχικός μας σχεδιασμός προβλέπει ότι τα ΚΕΠ αυτά θα βρίσκονται στο Ανατολικό Μαρούσι, το Ψαλίδι, το Πολύδροσο και στον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου. Η λειτουργία τους θα συμβάλλει   στην καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πολιτών που σήμερα είναι αναγκασμένοι να έρχονται στο κέντρο για διεκπεραίωση των υποθέσεων τους, αλλά και στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού που είναι ιδιαίτερα επιβαρημένο στην πόλη μας’.

Όσον αφορά το ήδη υπάρχον προσωπικό του ΚΕΠ, επισήμανε ότι υπάρχει μια πολύ στενή συνεργασία με το Υπουργείο, που θα μας επιτρέψει στο άμεσο μέλλον να ενταχθεί και ο Δήμος Αμαρουσίου στο πρόγραμμα για τη σύσταση και την προκήρυξη μόνιμων θέσεων που θα καλύψουν τις ανάγκες στελέχωσης και λειτουργίας του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο