Ο ΣΠΑΠ βράβευσε Φορείς και Εθελοντές που είναι η ψυχή του Συνδέσμου για τη σημαντική συμβολή τους στην προστασία και αναγέννηση του Πεντελικού

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης: Κατά τη θητεία μας από το 2011 έως σήμερα ο ΣΠΑΠ άλλαξε σελίδα. Οι προσπάθειες μας απέδωσαν. Όλοι μαζί καταφέραμε ο Σύνδεσμος να πάει μπροστά.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους στήριξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το έργο και τις δράσεις του ΣΠΑΠ

Τους δεκάδες επίσημους φορείς, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Δήμων μελών και τις εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας με σημαντική συνεισφορά στην προσπάθεια για την προστασία του Πεντελικού Όρους και την αναβάθμιση του Περιβάλλοντος  βράβευσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) στην καθιερωμένη ετήσια τελετή βράβευσης.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Χρήστος Κυριακόπουλος, ο  Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλειος Κικίλιας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής Β/Α Αττικής Ταξίαρχος Πέτρος Κωνσταντής , ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας, ο πρώην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και νυν Γ.Γ. Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα, πρώην και νυν Δήμαρχοι των 12 Δήμων μελών, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και φίλοι του Συνδέσμου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Λεωνίδας Ψυχόπαιδας απένειμε τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου στο Δήμαρχο Αμαρουσίου,  Πρόεδρο του Συνδέσμου κο Γιώργο Πατούλη για την εποικοδομητική συνεργασία και την στήριξή του, καθ’όλη τη διάρκεια της επιτυχούς  θητείας 2011- 2014.

«Ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της θητείας του διοίκησε με διαφάνεια, ισονομία και εξωστρέφεια και η πόρτα του γραφείου του ήταν πάντα ανοικτή για να ακούσει τα προβλήματα και να δώσει λύσεις. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του παρακολούθησε από κοντά τα τεκταινόμενα στο ΣΠΑΠ. Εκ μέρους του Δ.Σ. τον ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή του στο έργο μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κος Ψυχόπαιδας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στις δράσεις και το έργο του Συνδέσμου υπογράμμισε:
«Κατά τη θητεία μας από το 2011 έως σήμερα, ο ΣΠΑΠ άλλαξε σελίδα. Ξεκίνησε μία νέα εποχή εκσυχρονισμού και ενδυνάμωσης  του ρόλου και της παρουσίας του, με στόχο την ανασυγκρότηση του και τη λειτουργία του με βάση ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας. Οι προσπάθειες μας απέδωσαν, ώστε και με ορόσημο τις επερχόμενες εκλογές στις 28 Νοεμβρίου 2014 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, η νέα Διοίκηση να βρει έτοιμο χρηματικό πλεόνασμα για να μπορέσει να εκτελέσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2015. Ο Σύνδεσμός μας είναι οι άνθρωποι του. Είναι η ψυχή του, η δύναμή του. Γι’αυτό και η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους του. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές, του εργαζόμενους, τους εκπροσώπους των εντεταλμένων φορέων, τα μέλη του Δ.Σ. όλους τους Δήμους μέλη, τους συνεργάτες μας τους χορηγούς για την πολύτιμη βοήθεια τους για τη σημαντική συμβολή τους όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει ο Σύνδεσμός να πάει μπροστά. Παραδίδοντας τη σκυτάλη στη νέα διοίκηση που θα αναδειχθεί από τις επικείμενες εκλογές ευχόμαστε να δούμε τον ΣΠΑΠ ακόμη πιο ακμαίο, με νέο όραμα για το μέλλον του.»   
        

Στη διάρκεια των ετών 2011- 2014 ο ΣΠΑΠ:
– Προώθησε ένα νέο μοντέλο οργάνωσης με άξονες την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα.
-Προχώρησε στη διοικητική ανασυγκρότηση του Συνδέσμου.
– Προχώρησε σε επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας σε αναδιοργάνωση και ανέλαβε πρωτοβουλίες και ενέργειες που αναβάθμισαν σημαντικά τη επιχειρησιακή λειτουργία του Συνδέσμου. Μεταξύ άλλων:
-Για πρώτη φορά εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών.
– Αναβαθμίστηκε η συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως και η συνεργασία για την εκπόνηση μελετών από κοινού μαζί με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
-Αναβαθμίστηκαν οι εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών του ΣΠΑΠ.
– Βρίσεκται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται η ανασυγκρότηση για την πλήρη λειτουργία του Συστήματος TETRA. 
– Αντικαταστάθηκαν παλαιές και κατεστραμμένες δεξαμενές ελικοπτέρων ανοιχτού τύπου με νέες μεταλλικές δεξαμενές.
– Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια πλήρους εξοπλισμού για τους εθελοντές του ΣΠΑΠ.
– Συντηρήθηκε το καταστρεμμένο λόγω καιρού δίκτυο δασικών δρόμων προς τις δεξαμενές ανοιχτού τύπου.
– Ξεκίνησαν οι διαδικασίες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσίας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη δημιουργία από κοινού μιας μελέτης για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην πυρανίχνευση και πυροπροστασία του Πεντελικού Όρους.

Σε επίπεδο οικονομικό ο ΣΠΑΠ πέτυχε:
– Να νοικοκυρέψει το Σύνδεσμο και να διασφαλίσει την οικονομική του ευρωστία με τη απόφαση δέσμευσης απευθείας από το ΚΑΠ της ετήσιας  συνδρομής των Δήμων μελών του.
– Ο Σύνδεσμος δεν έχει οφειλές, ενώ το 2014 έως σήμερα καταγράφει χρηματικό υπόλοιπο που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός του για το 2015 είναι με πιστοποιημένα έσοδα 1.630.327,72 ευρώ.

Σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, κάθε χρόνο δρομολογεί την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας, δημιουργώντας την τελευταία τετραετία 300 περίπου θέσεις εποχικού προσωπικού. Παράλληλα αξιοποιήθηκαν οι συμπράξεις του ΣΠΑΠ με Μ.Κ.Ο. ενισχύοντας περαιτέρω το προσωπικό του Συνδέσμου, ενώ από την πρώτη στιγμή δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη προσέλκυση εθελοντών και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.
 Εκατοντάδες εθελοντές στηρίζουν τις δράσεις του Συνδέσμου, ο οποίος αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο τους προχώρησε για πρώτη φορά στα χρόνια του Συνδέσμου στην ασφάλιση των εθελοντών.
Στα τέσσερα χρόνια δράσης σημαντικό είναι επίσης  το έργο για την αναγέννηση του περιβάλλοντος του Πεντελικού με δεκάδες αναδασώσεις και εθελοντικά ποτίσματα κατά τη διάρκεια του θέρους.

Βραβεύσεις φορέων και εθελοντών 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κος Βασίλειος Κικίλιας παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση εκ μέρους του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ κο Γιώργο Πατούλη τόνισε τη μεγάλη σημασία του εθελοντισμού, υπογραμμίζοντας ότι δράσεις όπως αυτή που τιμούν τους εθελοντές για την ανιδιοτελή προσφορά τους, γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για την προσέλκυση και άλλων συμπολιτών στο εθελοντικό κίνημα.
Από τους επίσημους φορείς τιμητική διάκριση για την προσφορά τους απενεμήθη στην Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, στην Περιφέρεια Αττικής, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειο Παπαγεωργίου, στο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, στο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγελάκα, στον πρώην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και νυν Γ.Γ. Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Δημήτρη Καλογερόπουλο, στο Δ/ντη Αστυνομίας Β/Α Αττικής Ταξίαρχο Πέτρο Κωνσταντή, στο Δασάρχη Πεντέλης Αθανάσιο Ρέππα, στο Δ/ντή της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτη Σάσσαλο, στο Διοικητή της Τροχαίας Κηφισίας Εμμανουήλ Δασκαλάκη, στο Διοικητή Αμαρουσίου Σπυρίδων Κρεζία.
Ειδική μνεία έγινε στους Διοικητές και τους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος: Δημοσθένη Αναγνωστάκη Διοικητής Περιφέρειας Διοίκησης Π.Υ. Αττικής, στον Μιχάλη Ανδρεόπουλο Διοικητής Διοίκησης Αθηνών Π.Υ., στον Πέτρο Μπούγια Προϊστάμενος Γραφείου Κίνησης Περιφέρειας Αττικής, στον Ιωάννη Καρακώστα Διοικητής 12ου Π.Σ., στον Δαμιανό Παπαδόπουλο Διοικητής Π.Σ. Νέας Μάκρης, στον Νικόλαο Παναγιωτόπουλο Διοικητής 6ου Π.Σ. και στον Ηλία Τσαπούρα Διοικητής 9ου Π.Σ.  
    
Βραβεύτηκαν επίσης οι Δήμαρχοι από τους Δήμους Γαλατσίου Γεώργιος Μαρκόπουλος, Διονύσου Διονύσιος Ζαμάνης, Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος, Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης,Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο,  ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, Ραφήνας Πικερμίου  Βασίλειος Πιστικίδης, Σπάτων Αρτέμιδας Δημήτριος Μάρκου, Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος . Επίσης βραβεύτηκαν οι πρώην Δήμαρχοι από τους Δήμους: Βριλησσίων  Κων/νος Ιωαννίδης, Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, Κηφισιάς Νικόλαος Χιωτάκης, Λυκόβρυσης Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός,  Σπάτων Αρτέμιδος Χρήστος Μάρκου, Ραφήνας Πικερμίου Γεώργιος Χριστόπουλος και  Χαλανδρίου Γεώργιος Κουράσης .
Επίσης τιμήθηκαν οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των 12 Δήμων μελών του ΣΠΑΠ και συγκεκριμένα: Βασίλειος Κόκκαλης από το Δήμο Αμαρουσίου, Αναστάσιος Βιρβίλης από το Δήμο Βριλησσίων, Γεώργιος Μαρκόπουλος  από το Δήμο Γαλατσίου, Παναγιώτης Τσούκας από το Δήμο Διονύσου, Δημήτρης Λιανός από το  ΔήμοΚηφισίας, Αντώνιος Τσελέντας από το Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης, Αδάμ Μεγαγιάννης από το Δήμο Μαραθώνα, Γιάννης Ζούνης από το Δήμο Πεντέλης, Εμμανουήλ Τσαλιάγκος από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, Βασίλειος Ζηλεμένος από το Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, Μαρία Τσαμουτάλη από το Δήμο Χαλανδρίου. 

Από τα Μέσα Ενημέρωσης τιμήθηκαν ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ΣΚΑΪ, η εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ, η εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, η εφημερίδα ΒΟΡΕΙΝΗ, η εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΚΗΦΙΣΊΑΣ.Ακολούθησε η βράβευση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ και των εθελοντικών ομάδων: Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ανοίξεως, Τοπικό Τμήμα Αμαρουσίου Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης, Εθελοντική ομάδα Αντιμετώπισης κατάστροφών (ΕΟΜΑΚ), Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Δ. Πεντέλης, ΕΔΟΚ, Σωματείο Π.Π. Εθελοντών Κρυονερίου, Σύλλογος Εθελοντών Π.Π.Διονύσου, Σύλλογος Εθελοντών  Π.Π. Αγ. Στεφάνου, Εθελοντική Ομάδα Βριλησσίων, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Ποντίων Αμαρουσίου « Νίκος Καπετανίδης, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, Λέσχη LIONS Αθηνών Κηφισίας, RSF HELLAS Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών & Διάσωσης, Εθελοντική Ομάδα Κέντρου Επιχειρήσεων ΣΠΑΠ, Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης Διάσωσης (Ροδόπολη) και η νεοσύστατη Εθελοντική Ομάδα του Μαραθώνα.                   

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια, τον πρώην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και νυν Γ.Γ. Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Δ.Καλογερόπουλο, το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μ. Αγγελάκα,το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σ. Τσόκα, στην τελετή βράβευσης των Φορέων και Εθελοντών του Συνδέσμου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Παπαγεωργίου, τον Διευθυντή Αστυνομίας Β/Α Αττικής Ταξίαρχο Π. Κωνσταντή, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Δήμων μελών του Συνδέσμου και με μέλη των εθελοντικών οργανώσεων.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια ενός σύντομου απολογισμού για το έργο του Συνδέσμου στην θητεία 2011 – 2014_1


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια ενός σύντομου απολογισμού για το έργο του Συνδέσμου στην θητεία 2011 – 2014_2


Τιμητική πλακέτα απονείμει στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλη ο Αντιπρόεδρος Λ. Ψυχόπαιδας εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου.


Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου, ο Γενικός Αρχιερατκός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Χρήστος Κυριακόπουλος παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλη.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης απονείμει τιμητική διάκριση στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης βραβεύει τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Παπαγεωργίου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης βραβεύει τον το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μ. Αγγελάκα.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης βραβεύει τον πρώην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και νυν Γ.Γ. Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Δ.Καλογερόπουλο.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης βραβεύει το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σ. Τσόκα.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης βραβεύει το Διευθυντή Αστυνομίας Β/Α Αττικής Ταξίαρχο Π. Κωνσταντή.


Εκ μέρους της Περιφερειάρχου Αττικής Ρ. Δούρου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ι. Τσούπρα παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλη.


Αναμνηστική φωτογραφία με εκπροσώπους των Σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.


Αναμνηστική φωτογραφία από την βράβευση των δεκάδων επίσημων φορέων, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εθελοντικών οργανώσεων από το ΣΠΑΠ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο